Ενδιαφέρον από εννέα κοινοπραξίες για το σύστημα τηλεματικής σε ΕΘΕΛ-ΗΛΠΑΠ

Τρίτη, 31 Μαΐου 2011 15:19
A- A A+

Εννέα κοινοπραξίες εταιριών υπέβαλλαν φάκελο ενδιαφέροντος στο Δημόσιο Διεθνή Διαγωνισμό για την επιλογή Φορέα Σύμπραξης για το «έργο Μελέτη, Χρηματοδότηση, Εγκατάσταση, Υποστήριξη Λειτουργίας, Συντήρηση και Τεχνική Διαχείριση ενός Ολοκληρωμένου Συστήματος Πληροφόρησης Επιβατών και Διαχείρισης Στόλου για την ΕΘΕΛ και τον ΗΛΠΑΠ με ΣΔΙΤ».

Σε δήλωσή του με αφορμή την σημερινή καταληκτική ημερομηνία σήμερα για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, χαρακτήρισε την τηλεματική «ένα ακόμη βήμα για την εξυγίανση και βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η θετική ανταπόκριση των επιχειρηματικών φορέων με τη συμμετοχή τους στη διαγωνιστική διαδικασία, προοιωνίζεται την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος.

Το μέγεθος και τα χαρακτηριστικά του έργου, αλλά και τα υποσυστήματα και οι λειτουργίες που προβλέπονται για τη λειτουργία του ολοκληρωμένου συστήματος Τηλεματικής, καθώς και ο συνυπολογισμός του συνόλου του λειτουργικού του κόστους για μία δωδεκαετία, αναμένεται να προσεγγίσουν τα 52 εκατ. ευρώ συνολικά.

Οσον αφορά στα χαρακτηριστικά του έργου, προβλέπεται ένας σημαντικός αριθμός (1.000) έξυπνων στάσεων που αναμένεται να αναβαθμίσουν την ελκυστικότητα στις αστικές συγκοινωνίες με έμφαση στον τομέα της αξιοπιστίας και του χρόνου αναμονής στις στάσεις, όπου σήμερα διαπιστώνονται τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Προβλέπεται επίσης η παροχή πληροφοριών αντίστοιχων με αυτές των έξυπνων στάσεων και σε όλες τις υπόλοιπες (7.000) στάσεις στο δίκτυο της Αττικής, μέσω κινητού τηλεφώνου και διαδικτύου.

Με την εφαρμογή του συστήματος οι επιβάτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τον ακριβή χρόνο διέλευσης των μέσων μεταφοράς (λεωφορείων και τρόλεϊ) σε φωτεινό πίνακα στη στάση, στο κινητό τους τηλέφωνο ή στον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους.

Προτεινόμενα για εσάς