«Το ευρώ θα ήταν καλύτερα χωρίς την Ελλάδα»

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011 12:31
A- A A+

Η ευρωζώνη θα ήταν καλύτερα χωρίς την Ελλάδα, υποστήριξε ο Γκέοργκ Νίσλαϊν, στέλεχος του συντηρητικού κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία, απευθύνοντας έκκληση στην κυβέρνηση να πιέσει για μια ελεγχόμενη χρεοκοπία.

«Η Ελλάδα θα εξυπηρετείτο καλύτερα με τη δραχμή και το ευρώ θα ήταν καλύτερα χωρίς την Ελλάδα», ανέφερε ο Νίσλαϊν και ζήτησε να υπάρξει μια «ειλικρινής δημόσια συζήτηση» για την οικονομική πραγματικότητα στην Ελλάδα.

Παράλληλα, επέκρινε την έκθεση της τρόικας για την ικανότητα της Ελλάδας να διαχειριστεί το χρέος της, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν άξιζε το χαρτί που γράφτηκε».

«Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει από μόνη της - δεν θα τους πετάξουμε εμείς έξω. Όμως το χάσμα της παραγωγικότητας είναι τόσο μεγάλο που η Ελλάδα θα δυσκολευόταν να σταθεί στα πόδια της χωρίς να υποτιμήσει το νόμισμά της», πρόσθεσε ο γερμανός πολιτικός.

Επισήμανε, δε, ότι οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης θα πρέπει να επανεξετάσουν τις προτάσεις για ελεγχόμενη χρεοκοπία κρατών. «Χρειαζόμαστε μια διαδικασία χρεοκοπίας για τις χώρες με ιδιαίτερα υψηλό χρέος. Πέρυσι, είχαν υποσχεθεί ότι αναμφίβολα θα υπάρξει, αλλά έκτοτε δεν ακούσαμε τίποτα σχετικό», είπε.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς