Σε διαβούλευση ο νέος Αγορονομικός Κώδικας

Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2011 13:24
A- A A+

Σε δημόσια διαβούλευση στο www.opengov.gr/ypoian/ac τίθεται από σήμερα έως τις 7 Σεπτεμβρίου ο νέος Αγορανομικός Κώδικας.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, σε δημόσια διαβούλευση τίθεται «το σύνολο της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία της αγοράς, με στόχο την πλήρη αναθεώρηση και απλοποίηση όλων των Αγορανομικών Διατάξεων».

«Θυμίζουμε ότι το υπουργείο έχει ήδη προχωρήσει τους προηγούμενους μήνες, σε σημαντικές τροποποιήσεις μεμονωμένων αγορανομικών διατάξεων, όπως για παράδειγμα, η απλοποίηση της διαδικασίας υποβολής τιμοκαταλόγων χονδρικής και η κατάργηση των περιθωρίων κέρδους στα οπωροκηπευτικά προϊόντα», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

«Ο αγορανομικός κώδικας που αποτελεί νομοθέτημα του 1946, δεν ανταποκρίνεται πλέον στις ανάγκες μιας σύγχρονης ανοιχτής οικονομίας», τονίζει σχετικά ο αρμόδιος υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης.

«Για το λόγο αυτό προχωράμε στην αναθεώρησή του, ώστε διατάξεις που είτε έχουν περιπέσει σε αχρηστία, αλλά διατηρούνται σε ισχύ, είτε δημιουργούν στρεβλώσεις στην αγορά και τη λειτουργία του ανταγωνισμού, να αλλάξουν άμεσα», καταλήγει.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στην ειδική ενότητα της ιστοσελίδας της κυβέρνησης που φιλοξενεί τη διαβούλευση, στη διεύθυνση: www.opengov.gr/ypoian/ac.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV