ΟΑΕΕ: Επί τάπητος η μετάταξη ασφαλισμένων σε κατηγορία με μικρότερες εισφορές

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2011 19:04
UPD:19:31
A- A A+

Τη δέσμευση ότι θα εξετάσει το αίτημα των οργανώσεων για μετάταξη σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία, με μικρότερες εισφορές, ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, ανέλαβε στο πλαίσιο συνάντησης που είχε σήμερα με τα προεδρεία των ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα προβλήματα του Οργανισμού, αλλά και η διευκόλυνση των επαγγελματιών, προκειμένου να καταβάλουν τις εισφορές και τις οφειλές παλαιότερων ετών.

Οπως διευκρινίστηκε, η μετάταξη, εφόσον υιοθετηθεί και εφαρμοστεί, θα ισχύσει για συγκεκριμένη χρονική περίοδο και όχι πέρα από το 2013. Δυνατότητα υπαγωγής σε χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία θα έχουν μόνο όσοι έχουν υπαχθεί ή θα υπαχθούν σε ρυθμίσεις οφειλών.

Οι πρόεδροι των δύο μεγάλων οργανώσεων, κ.κ. Δημήτρης Ασημακόπουλος και Βασίλης Κορκίδης, αναφέρθηκαν στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες και την αδυναμία τους σε πολλές περιπτώσεις να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών στο Ταμείο τους. Κατέθεσαν παράλληλα τις προτάσεις τους για βελτιώσεις στο υπάρχον σύστημα οφειλών, ενώ παράλληλα αναφέρθηκαν στο έλλειμμα ενημέρωσης που υπάρχει στους επαγγελματίες για τη δυνατότητα που έχουν να αξιοποιήσουν τις νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις.

Ο κ. Κουτρουμάνης επισήμανε ότι πρώτη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η διασφάλιση των πόρων του Ταμείου και διαβεβαίωσε για τη λειτουργία συμβουλευτικού κέντρου στον ΟΑΕΕ, έτσι ώστε να ενημερώνονται οι οφειλέτες με κάθε λεπτομέρεια για τις επιλογές που μπορούν να αξιοποιήσουν.

Προτεινόμενα για εσάς