Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011 09:24
A- A A+

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η ύφεση χτυπά την «πόρτα» της παγκόσμιας οικονομίας".

"Την ώρα που οι ανεπτυγμένες οικονομίες του πλανήτη δίνουν μάχη να θέσουν ελλείμματα και χρέη υπό έλεγχο, ο εφιάλτης μίας νέας διολίσθησης της παγκόσμιας οικονομίας στην ύφεση επιστρέφει απειλητικά στο προσκήνιο, σκορπίζοντας τον πανικό στις διεθνείς αγορές".

ΕΞΠΡΕΣ: "«Φρένο» στις διαθέσεις για παροχή εγγυήσεων".

"Υπό την έγκριση του Eurogroup τελεί η συμφωνία Ελλάδας - Φινλανδίας για την παροχή εγγυήσεων προκειμένου η σκανδιναβική χώρα να συμμετάσχει στο δεύτερο «πακέτο» στήριξης, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, επιχειρώντας να φρενάρει ανάλογα αιτήματα και από άλλες χώρες της ευρωζώνης".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "«Λουτρό αίματος» στις αγορές".

"Ο πανικός επέστρεψε στις αγορές με τους επενδυτές να ξεπουλούν μαζικά μετοχές και εμπορεύματα και να τοποθετούν τα κεφάλαιά τους σε ασφαλή «καταφύγια», όπως ο χρυσός, που κατέγραψε νέο ρεκόρ, και τα ομόλογα ΗΠΑ και Γερμανίας οι αποδόσεις των οποίων διαμορφώθηκαν σε ιστορικά χαμηλά".

ΚΕΡΔΟΣ: "Αρμαγεδδών στις αγορές".

"Εικόνα κατάρρευσης έδειχναν χθες οι διεθνείς αγορές, με κάθετη πτώση των δεικτών σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία".

DEALnews: "Συναγερμός για τη ρευστότητα".

"Πόσο πιθανό είναι να ξεμείνει η χώρα και πάλι από ρευστότητα; Αν κρίνει κανείς με βάση τις υποχρεώσεις της, μέσα στον αμέσως επόμενο ενάμιση μήνα, τότε το ενδεχόμενο είναι πιθανό, όπως ακριβώς απειλήθηκε να συμβεί και τον περασμένο Ιούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στις επόμενες μέρες το ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να καλύψει μια μεγάλη λήξη της τάξης των 8 δισ. ευρώ".

Προτεινόμενα για εσάς