Alpha Bank: Καθαρές ζημίες 524,8 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο

Συμπεριλαμβανομένης της επίπτωσης από το PSI
Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011 17:25
UPD:17:53

Στα 524,8 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι καθαρές ζημιές της Alpha Bank για το πρώτο εξάμηνο του έτους, συμπεριλαμβανομένης της επίπτωσης από τη συμμετοχή της τράπεζας στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικού χρέους (PSI).

A- A A+

Ισχυρή κεφαλαιακή σχέση με το δείκτη Κύριων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων (core tier I) στο 10% μετά από την απομείωση κατά 21% του χαρτοφυλακιου ομολόγων, δείχνουν τα αποτελέσματα της Alpha Bank για το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Οι καθαρές ζημίες του εξαμήνου, συμπεριλαμβανομένης της επίπτωσης από τη συμμετοχή της τράπεζας στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικού χρέους (PSI) ανέρχονται στα 524,8 εκατ. ευρώ.

Χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν η επίπτωση από την συμμετοχή στο πρόγραμμα, τα καθαρά κέρδη του ομίλου υποχώρησαν 64%, σε ετήσια βάση, στα 14 εκατ. ευρώ, έναντι προβλέψεων αναλυτών για 6,6 εκατ. ευρώ.

Οι αναλυτές ανέμεναν ότι οι προβλέψεις για το PSI θα διαμορφώνονταν μεταξύ 537 και 800 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 14 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 63,6% σε ετήσια βάση, επηρεασμένα κυρίως από τη ύφεση της ελληνικής οικονομίας.

Στο τέλος Ιουνίου 2011, τα υπό διαχείριση κεφάλαια πελατών ανήλθαν σε 36,6 δισ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα των καταθέσεων ανήλθαν σε 33,5 δισ. ευρώ. Στην Ελλάδα, οι καταθέσεις ανήλθαν σε 26,9 δισ. ευρώ.

Στη νοτιοανατολική Ευρώπη, οι καταθέσεις ανήλθαν σε 6,3 δισ. ευρώ, μειωμένες κατά 220 εκατ. ευρώ σε σχέση με το τέλος Μαρτίου 2011.

Τέλος, τα υπόλοιπα του Private Banking ανήλθαν σε 2,5 δισ. ευρώ, ενώ τα αμοιβαία κεφάλαια διαμορφώθηκαν σε 1,1 δισ. ευρώ, επηρεασμένα από τις δυσμενείς χρηματοοικονομικές συνθήκες.

Οι χορηγήσεις προ απομειώσεων μειώθηκαν κατά 5,3% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκαν σε 50,5 δισ. ευρώ.

Το μεσημέρι οι διοικήσεις της Alpha Bank και Eurobank ανακοίνωσαν σχέδιο συγχώνευσης με ανταλλαγή μετοχών, ενώ προβλέπεται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,25 δις ευρώ και έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου 500 εκατ. ευρώ που θα καλυφθεί από τον επενδυτικό βραχίονα του Κατάρ.

Προτεινόμενα για εσάς