«Ντροπή για το πολιτικό σύστημα το θέμα των αναπηρικών συντάξεων»

Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2011 12:46
UPD:12:49

«Ντροπή για το πολιτικό σύστημα« χαρακτήρισε το θέμα των αναπηρικών συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων, η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας Αθηνά Δρέττα, τονίζοντας πως υπάρχει ένα αίσθημα δικαιοσύνης που πρέπει να αποκατασταθεί.

A- A A+

«Ντροπή για το πολιτικό σύστημα« χαρακτήρισε το θέμα των αναπηρικών συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2049510 , η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας Αθηνά Δρέττα, τονίζοντας πως υπάρχει ένα αίσθημα δικαιοσύνης που πρέπει να αποκατασταθεί.

Σε κάθε περίπτωση αν παρανόμως παίρνει κάποιος τη σύνταξη, τα χρήματα πρέπει να επιστραφούν, ξεκαθάρισε η γ.γ. μιλώντας στον Bήμα FM και στην ερώτηση αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό, απάντησε: «Με βάση το νόμο είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει τα χρήματα. Το πρόβλημα όμως είναι άλλο ... γιατί αυτό που έχει σημασία είναι να φτιάξουμε εκείνους τους θεσμούς, που με ένα μόνιμο πια τρόπο θα μας βγάζουν από αυτά τα αδιέξοδα τα οικονομικά και τα πολιτικά που έχουμε φτάσει σήμερα». Δηλαδή να φτιάξουμε ένα μηχανισμό που θα είναι διαφανής, θα τον εμπιστεύονται όλοι και θα απονέμει συντάξεις στους πραγματικά ανάπηρους και θα εξοικονομεί και μερικές δαπάνες γιατί τα νούμερα είναι τερατώδη», παρατήρησε χαρακτηριστικά η κ. Δρέττα.

Προτεινόμενα για εσάς