Κομισιόν: Χρειάζεται διαβούλευση για τα ευρωομόλογα

Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2011 14:58

O επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και άλλοι ανώτατοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν προτείνει τα ευρωομόλογα ως μια πιθανή λύση στην κρίση χρέους που ταλανίζει την ευρωζώνη.

A- A A+

Υπέρ της αξιολόγησης όλων των πιθανών επιλογών, προτού ξεκινήσει η όποια συζήτηση για την έκδοση ευρωομολόγων, τάσσεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Για την όποια σοβαρή προσέγγιση πάνω σε αυτό το θέμα, και φυσικά είμαστε πάντα ανοικτοί να δούμε όλους τους μηχανισμούς που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην καλύτερη διαχείριση της τρέχουσας κρίσης, αίσθησή μας είναι ότι η δουλειά θα πρέπει να ξεκινήσει με μια σε βάθος ανάλυση των επιλογών που υπάρχουν», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Όπως σημείωσε, θα πρέπει να εξετασθεί τι είδους ομόλογα μπορούν να υπάρξουν, ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα, ενώ θα πρέπει να υπάρξει διαβούλευση επί των διαφόρων προτάσεων πριν εξεταστούν τα όποια νομοθετικά μέτρα.

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και άλλοι ανώτατοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν προτείνει τα ευρωομόλογα ως μια πιθανή λύση στην κρίση χρέους που ταλανίζει την ευρωζώνη.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Η Κομισιόν για την κρίση στην Ευρωζώνη

Η Κομισιόν για την κρίση στην Ευρωζώνη

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς