Π. Αλτμάγερ: Εναπόκειται στην Ελλάδα η έξοδος από το ευρώ

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011 11:00
UPD:11:32

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, περισσότερο απ' όσο νόμιζαν κάποιοι», ανέφερε ο Πίτερ Αλτμάγερ, ηγετικό στέλεχος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Ανγκελα Μέρκελ.

A- A A+

Η Ελλάδα θα πρέπει να αποφασίσει μόνη της αν θα αποχωρήσει ή όχι από την ευρωζώνη, δήλωσε ηγετικό στέλεχος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Ανγκελα Μέρκελ, προειδοποιώντας ότι η χώρα δεν θα πρέπει να περιμένει νέα βοήθεια αν δεν προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, περισσότερο απ' όσο νόμιζαν κάποιοι», ανέφερε ο Πίτερ Αλτμάγερ σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ARD. Όπως σημείωσε, η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δόση των δανείων μόνο εφόσον πείσει την τρόικα ότι είναι σε θέση να διευθετήσει το χρέος της.

Αναφερόμενος στο μέλλον της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, τόνισε πως η αποπομπή μιας χώρας από την ευρωζώνη δεν είναι νομικά δυνατή αυτή τη στιγμή. «Αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες θα πρέπει να αποφασίσουν μόνοι τους αν θα παραμείνουν στην ευρωζώνη ή αν είναι καλύτερο για αυτούς να αποχωρήσουν», πρόσθεσε.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς