Παρέμβαση εισαγγελέα για την ΕΛΣΤΑΤ

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011 12:31
UPD:15:47

A- A A+

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των ισχυρισμών της αποπεμφθείσας από το δ.σ. της ΕΛΣΤΑΤ, Ζ. Γεωργαντά, έδωσε ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Πεπόνης.

Τη διενέργεια της έρευνας ανέλαβε η εισαγγελέας πρωτοδικών κ. Πόπη Παπανδρέου.

Η κ. Γεωργαντά είχε καταγγείλει τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009, προκειμένου να επιβληθούν τα σκληρά μέτρα, με το πρώτο μνημόνιο, ενώ είχε κάνει επίσης λόγο για κακή έως ανύπαρκτη συνεργασία με τον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2057154 .

Απαντώντας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, επί θητείας του οποίου αναφέρονται οι καταγγελίες, έκανε λόγο για «συνωμοσιακού τύπου δικαιολογίες» και αμφισβήτησε την αξιοπιστία της κ. Γεωργαντά.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Real FM η κ. Γεωργαντά επέμεινε στις καταγγελίες της περί διόγκωσης του ελλείμματος, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε μία νέα κατοχή από τους Γερμανούς. Θεωρούσα τον κ. Παπακωνσταντίνου αδιάφθορο και έντιμο αλλά γονάτισε στις απαιτήσεις των Γερμανών. Δυστυχώς και ο κ. Βενιζέλος δείχνει να υποκύπτει». Στόχος, υποστήριξε, ήταν να καταστεί η Ελλάδα ο «αδύναμος κρίκος» και να ληφθούν όλα τα σκληρά μέτρα, καθώς και να εμφανιστεί χειρότερη η κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση, προκειμένου -όπως είπε- να καλυφθούν λάθη του παρελθόντος.

Εν τω μεταξύ την κλήση και των επτά μελών του δ.σ. της ΕΛΣΤΑΤ στην αυριανή προγραμματισμένη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ζητούν με επείγουσα επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο και την πρόεδρο της Επιτροπής Βάσω Παπανδρέου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, και ο βουλευτής του κόμματος και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Δημήτρης Παπαδημούλης http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2058434 .

Προτεινόμενα για εσάς