Ομπάμα: Μεγάλη νίκη κατά της Αλ Κάιντα ο θάνατος του αλ Αουλάκι

Η εξόντωση αλ-Αουλάκι δεν αλλάζει τη στάση των ΗΠΑ απέναντι στο καθεστώς Σάλεχ
Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011 21:01
UPD:01/10/2011 00:01

Ο θάνατος του Ανουάρ αλ-Αουλάκι σηματοδοτεί μεγάλη νίκη στον πόλεμο κατά της Αλ Κάιντα, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα.

A- A A+

Ο θάνατος του Ανουάρ αλ-Αουλάκι σηματοδοτεί μεγάλη νίκη στον πόλεμο κατά της Αλ Κάιντα, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα. Οι αμερικανικές αρχές καταζητούσαν τον τρομοκράτη από το 2007, ενώ ο Ομπάμα είχε διατάξει ο ίδιος την εκτέλεσή του από πέρυσι.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ανακοινώθηκε από το υπουργείο Αμυνας της Υεμένης ότι οι δυνάμεις της χώρας σκότωσαν τον Ανουάρ αλ-Αουλάκι, μουσουλμάνο κληρικό με αμερικανική υπηκοότητα, ο οποίος συνδεόταν με το σκέλος της αλ Κάιντα στην Υεμένη.

REUTERS
Ομπάμα: Μεγάλη νίκη κατά της Αλ Κάιντα

Ομπάμα: Μεγάλη νίκη κατά της Αλ Κάιντα

«Ο τρομοκράτης Ανουάρ αλ-Αουλάκι σκοτώθηκε μαζί με άλλους συντρόφους του», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο αλ-Αουλάκι φερόταν ότι εμπλεκόταν σε αποτυχημένη βομβιστική απόπειρα εναντίον αεροσκάφους με προορισμό της ΗΠΑ το 2009.

Πάντως, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε πως αναγνωρίζουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης της Υεμένης για την εξόντωση του αλ-Αουλάκι, αλλά δεν αλλάζει την πεποίθηση των ΗΠΑ ότι ο πρόεδρος της Υεμένης, Αλί Αμπντάλα Σάλεχ, πρέπει επειγόντως να προχωρήσει με τις διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται στη χώρα του για μετάβαση σε ένα δημοκρατικό καθεστώς, όπως έχει εξάλλου αποφασιστεί σε συνάντηση με τις υπόλοιπες χώρες του Κόλπου.

«Καλούμε το Σάλεχ και την κυβέρνησή του να σταματήσει τη βίαιη καταστολή του λαού του», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζονται οι αρχές της χώρας τους διαδηλωτές.

Προτεινόμενα για εσάς