Honda: Σταθμός ανεφοδιασμού υδρογονοκίνητων οχημάτων στη Βρετανία

Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2011 15:06

A- A A+

Σε λειτουργία τέθηκε και επισήμως ο πρώτος βρετανικός σταθμός ελεύθερης πρόσβασης για τον ανεφοδιασμό υδρογονοκίνητων οχημάτων στις εγκαταστάσεις παραγωγής της Honda στο Swindon της Βρετανίας.

Την κατασκευή και λειτουργία του έργου ανέλαβε η εταιρεία βιομηχανικών αερίων BOC, μέλος του Linde Group, ενώ το όλο εγχείρημα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της Honda με τη BOC και την εταιρεία οικονομικής ανάπτυξης Forward Swindon.

Στο νέο σταθμό έχουν ελεύθερη πρόσβαση όλοι οι ερευνητές ή χρήστες υδρογονοκίνητων οχημάτων. Ο ανεφοδιασμός οχημάτων γίνεται στα 350 bar και 700 bar: πρόκειται για τις δύο στάνταρ πιέσεις που υιοθετεί η βιομηχανία αυτοκινήτου.

Ο σταθμός που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις της UK Manufacturing της Honda στο Swindon, στοχεύει να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη υδρογονοκίνητων οχημάτων - όπως το Honda FCX Clarity κυψελών καυσίμου - και στη σχετική υποδομή ανεφοδιασμού.

«Η τεχνολογία καυσίμου υδρογόνου είναι η απόλυτη λύση στο χώρο της αυτοκίνησης, καθώς πληροί τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις και προσφέρει την αυτονομία και τις επιδόσεις που προσδοκούν οι πελάτες. Η συνεργασία αυτοκινητοβιομηχανιών όπως η Honda, παρόχων υποδομών όπως η BOC και δημοσίου τομέα μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για μελλοντική ανάπτυξη», δήλωσε ο Thomas Brachmann, επικεφαλής R&D Ηλεκτροκινητήρων της Honda.

Προτεινόμενα για εσάς