Πρεσβεία Αυστραλίας: Μεγάλο ενδιαφέρον για τα προγράμματα μετανάστευσης

Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2011 17:04
A- A A+

Εξαντλήθηκαν οι προσκλήσεις για συμμετοχή στις ενημερωτικές εκδηλώσεις για τα μεταναστευτικά προγράμματα της Αυστραλίας, που πραγματοποιεί το αυστραλιανό υπουργείο Μετανάστευσης σε συνεργασία με την πρεσβεία στην Αθήνα στις 8 και στις 9 Οκτωβρίου.

Οι εκδηλώσεις αυτές στοχεύουν στην πληρέστερη ενημέρωση των ατόμων που ενδιαφέρονται να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία μέσω του προγράμματος εξειδικευμένης επαγγελματικής μετανάστευσης.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της πρεσβείας, άτομα που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν σχετικά με την επαγγελματική μετανάστευση στην Αυστραλία και διαθέτουν τα κατάλληλα προσόντα μπορούν να υποβάλουν τα στοιχεία τους στην ιστοσελίδα www.immi.gov.au/skillexpos και θα τους σταλεί σχετικό ενημερωτικό υλικό μετά τη διημερίδα, όπως θα σταλεί και στα άτομα που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή, αλλά δεν έχουν λάβει πρόσκληση.

Πάντως, παρόλο που υπάρχει αύξηση του ενδιαφέροντος των Ελλήνων σχετικά με τα μεταναστευτικά προγράμματα της Αυστραλίας, σύμφωνα με στοιχεία της πρεσβείας, δεν υπάρχει κάποια αύξηση στον αριθμό αιτήσεων για επαγγελματική μετανάστευση από την Ελλάδα στην Αυστραλία. Ο αριθμός Ελλήνων μεταναστών στην Αυστραλία παραμένει ελάχιστος (περίπου 100 άτομα ετησίως).

Τέλος, διευκρινίζεται ότι η συμμετοχή στις ενημερωτικές εκδηλώσεις δεν αποτελεί αίτηση για μετανάστευση στην Αυστραλία, ούτε εγγυάται την επακόλουθη έγκριση βίζας.

Οι ενδιαφερόμενοι για τα μεταναστευτικά προγράμματα της Αυστραλίας μπορούν να αναζητήσουν την αίτηση χορήγησης βίζας, καθώς και κάθε σχετική πληροφορία στην ιστοσελίδα του υπουργείου Μετανάστευσης και Υπηκοότητας www.immi.gov.au .

Προτεινόμενα για εσάς