Μέρκελ: Στην αρχή ενός δύσκολου δρόμου η Ελλάδα

«Δεν αρκεί το κούρεμα για να λυθεί το πρόβλημα»
Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011 13:25
UPD:14:35

A- A A+

Στόχος της σημερινής Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. είναι να βρεθεί μια λύση ώστε το χρέος της Ελλάδας να υποχωρήσει στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020, τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

Μιλώντας από το βήμα της Μπούντεσταγκ, η ολομέλεια της οποίας ψηφίζει σήμερα για τη διεύρυνση του EFSF, η κ. Μέρκελ τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην αρχή ενός δύσκολου δρόμου και ότι το «κούρεμα» του χρέους της δεν αρκεί για να λυθεί το πρόβλημα της χώρας.

Η ευρωζώνη, πρόσθεσε, θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ορθοποδήσει η χώρα η οποία, σύμφωνα με την κ. Μέρκελ, θα χρειαστεί να τεθεί σε μόνιμη επιτήρηση. Θέλουμε να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της γρήγορα, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε εξάλλου τον ιδιωτικό τομέα να συνεισφέρει περισσότερο στο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας.

Επίσης, εξέφρασε τη στήριξή της στον ελληνικό λαό, τονίζοντας ότι «πρέπει να του δώσουμε προοπτική» και ότι «αξίζει το σεβασμό μας».

Η γερμανίδα καγκελάριος δεσμεύτηκε επίσης να προωθήσει βιώσιμες αποφάσεις στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής. «Θα εργαστώ για την επίτευξη βιώσιμων αποφάσεων απόψε», ανέφερε.

Αναφερόμενη στην κρίση χρέους, επισήμανε ότι θα πρέπει να αποτραπεί η εξάπλωσή της και να διορθωθούν τα λάθη του παρελθόντος, προειδοποιώντας ότι δεν υπάρχουν απλές λύσεις και ότι «τα προβλήματα αυτά θα μας απασχολούν χρόνια». Υπογράμμισε ακόμη πως «αν αποτύχει το ευρώ, θα αποτύχει και η Ευρώπη».

Προτεινόμενα για εσάς