Merit: Στο ρυθμό της κυβέρνησης συνεργασίας το Χ.Α.

Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2011 14:44

Σύμφωνα με τη Merit, παρατεταμένη πολιτική κρίση σε Ελλάδα και Ευρωζώνη θα μπορούσε να οδηγήσει το Γενικό Δείκτη σε επίπεδα χαμηλότερα των 700 μονάδων.

A- A A+

Στο ρυθμό της κυβέρνησης συνεργασίας κινείται η ελληνική αγορά αυτή την εβδομάδα, όπως αναφέρει η Merit ΧΑΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο σχόλιό της. Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, το σύνολο της αγοράς φαίνεται να έχει δει θετικά την επικείμενη νέα κυβέρνηση και τη διαφαινόμενη αποδοχή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου.

Η επαναφορά της ομαλότητας στο πολιτικό σκηνικό είναι σημαντική σε μια περίοδο που έχει τεθεί, ανεπίσημα βεβαίως, θέμα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ, τονίζει η Merit, εκτιμώντας ότι η αναταραχή στο πολιτικό σκηνικό και η αμφισβήτηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου θα μπορούσε να επηρεάσει αρκετές διεθνείς τράπεζες να μη συμμετάσχουν στο haircut.

«Αντίθετα, η αποδοχή των αποφάσεων ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση της 6ης δόσης που έχει καθυστερήσει σημαντικά αναγκάζοντας το Δημόσιο να προχωρά σε εκδόσεις εντόκων με επιτόκιο που αγγίζει το 5% και να έχει "παγώσει" ουσιαστικά τις πληρωμές προς τον ιδιωτικό τομέα», επισημαίνεται στο σχόλιο.

Σύμφωνα με τη Merit, παρατεταμένη πολιτική κρίση σε Ελλάδα και Ευρωζώνη θα μπορούσε να οδηγήσει το Γενικό Δείκτη σε επίπεδα χαμηλότερα των 700 μονάδων αλλά η διαφαινόμενη αποδοχή της δανειακής σύμβασης δημιουργεί σταθερότητα και ελπίδες για αλλαγή κλίματος έστω βραχυπρόθεσμα.

Περισσότερες ελπίδες για συνέχιση της ανόδου θα δημιουργηθούν με διάσπαση των 820 μονάδων «που δε μπορεί να γίνει βέβαια όσο το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα είναι ρευστό», σημειώνει η Merit.

Προτεινόμενα για εσάς