Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011 10:32
A- A A+

* ΕΞΠΡΕΣ: Στο 9,2% «έκλεισε» η μέση αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αύξηση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 12,2% μεσοσταθμικά από την 1η Ιανουαρίου 2012 (9,2% αύξηση της τιμής του ρεύματος και 3% αύξηση του τέλους ΑΠΕ) ενέκρινε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Παπακωνσταντίνου".

* Η ΑΞΙΑ: «Προς τον πρωθυπουργό κύριο Παπαδήμο: Πείτε μας την αλήθεια...».

Η εφημερίδα γράφει ότι "η μέχρι τώρα πορεία της δείχνει ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου οδεύει προς την αποτυχία. Μετά από σχεδόν δύο μήνες στον πρωθυπουργικό θώκο, ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης ούτε σε διεθνές επίπεδο έχει κατορθώσει να δώσει στίγμα".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ομόλογα με ενέχυρο ακίνητα

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«Plan B», που προβλέπει την έκδοση «ομολόγων ιδιωτικοποιήσεων» με εγγύηση ακίνητα του ελληνικού δημοσίου, επεξεργάζονται κυβέρνηση και τρόικα, με στόχο την προείσπραξη μελλοντικών εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις και τη μείωση του χρέους με ταχύτερο ρυθμό".

* ΚΕΡΔΟΣ: Ποδαρικό με το ρεύμα

Η εφημερίδα γράφει ότι "ποδαρικό για τη νέα χρονιά θα μας κάνει η ΔΕΗ, φέροντας όμως όχι δώρα... αλλά αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος από 1ης Ιανουαρίου 2012 που, μεσοσταθμικά, θα φθάσουν στο 12,2% (μαζί με την αύξηση 3% του τέλους ΑΠΕ)".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Διαρθρωτικές παρεμβάσεις αντί «πακέτου» νέων μέτρων

Η εφημερίδα τονίζει ότι "να επιταχύνουν τους ρυθμούς τους ζήτησε ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, από τους υπουργούς της κυβέρνησής του, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Οπως τόνισαν κυβερνητικοί παράγοντες, ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη να προωθηθούν γρήγορα οι διαρθρωτικές αλλαγές και έθεσε ως χρονικό όριο τα μέσα Ιανουαρίου 2012, για ολοκλήρωση ή δρομολόγηση μεταρρυθμίσεων".

* Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: Τα νέα ονόματα στις λίστες της ΝΔ

Η εφημερίδα γράφει ότι "εδώ και δέκα μέρες, ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, έχει ξεκινήσει τα τηλέφωνα και ενημερώνει τους υποψήφιους που θα κατέβουν με τα ψηφοδέλτια του κόμματος".

* DEALnews: Τα σχέδια των ισχυρών. 2012: αλλάζουν τα πάντα στο επιχειρείν

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μπορεί το 2011 να μην ήταν η χρονιά των εντυπωσιακών εξαγορών ή συγχωνεύσεων, ωστόσο το 2012 αναμένεται να είναι το έτος των μεγάλων deals, που θα αλλάξουν τα δεδομένα στην ελληνική οικονομία, η οποία εισέρχεται στην πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ύφεσης, και θα αλλάξουν το τοπίο στην επιχειρηματική ζωή της χώρας".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς