ΥΕΘΑ: Η περικοπή δαπανών στο επίκεντρο της συνάντησης με το κλιμάκιο της Ε.Ε.

Συνάντηση Μπεγλίτη με Χ. Κοπελούζο
Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2010 14:31
UPD:14:33
A- A A+

Το θέμα της περικοπής των δαπανών του υπουργείου Εθνικής ¶μυνας και ιδιαίτερα των λειτουργικών δαπανών του, κυριάρχησε κατά τη χθεσινή συνάντηση υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου με το κλιμάκιο της Διεύθυνσης ΕCOFIN της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως έκανε γνωστό σε δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής ¶μυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, «κατά την συνάντηση, που διεξήχθη σε φιλικό και δημιουργικό κλίμα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις διαδικασίες που πρέπει να εφαρμοστούν ώστε να διασφαλιστεί η αποτελεσματική εκτέλεση του ψηφισμένου κρατικού προϋπολογισμού που, μεταξύ άλλων, περικόπτει και τις συνολικές δαπάνες του υπουργείου Εθνικής ¶μυνας κατά 6,6 %, με ιδιαίτερη έμφαση στις λειτουργικές δαπάνες οι οποίες περικόπτονται κατά 12,1% ».

Ο υπουργός διευκρίνισε επίσης πως η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε υπηρεσιακό επίπεδο, όπως ακριβώς είχε ζητηθεί, καθώς και η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι αντιπροσωπεία υπηρεσιακού επιπέδου.

«Οι υπηρεσιακοί παράγοντες έδωσαν όλα τα στοιχεία και τις πληροφορίες που ζητήθηκαν στο πλαίσιο και των όσων είχαν τονιστεί στην ομιλία μου στη Βουλή κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού», ανέφερε ο υπουργός για να προσθέσει ότι «όλα τα στοιχεία της οικονομικής διαχείρισης θα είναι διαρκώς προσιτά για τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και για το ελληνικό Κοινοβούλιο, το πλαίσιο των αρχών της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας που διέπουν την εκτέλεση του Προϋπολογισμού».

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «ζητήματα που άπτονται της αμυντικής πολιτικής, εκφεύγουν της κοινοτικής αρμοδιότητας γιατί ανήκουν στο σκληρό πυρήνα της κυριαρχίας των κρατών-μελών».

Εξάλλου όπως ανακοινώθηκε από το ΥΕΘΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνική Πάνος Μπεγλίτης συναντήθηκε στο γραφείο του με τον επιχειρηματία Χρ. Εμ. Κοπελούζο, στη συνέχεια σχετικού αιτήματος που του υπεβλήθη.

Προτεινόμενα για εσάς