Σε υψηλό ενός μηνός το ευρώ

Εναντι του δολαρίου
Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010 15:53

A- A A+

Σε υψηλό ενός μηνός αναρριχήθηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου την Τετάρτη, ενώ τα υψηλότερων αποδόσεων νομίσματα περιόρισαν τις χθεσινές τους απώλειες εν μέσω εικασιών ότι η απόφαση της Κίνας να καταστήσει αυστηρότερη τη νομισματική της πολιτική δεν θα προκαλέσει εκτροχιασμό της ανάπτυξης.

Τα νομίσματα που συνδέονται με τις αγορές εμπορευμάτων, όπως το δολάριο Αυστραλίας, κέρδισαν έδαφος, ωστόσο η αγορά παρέμεινε επιφυλακτική δεδομένου ότι η απόσυρση ρευστότητας – τη στιγμή που οι οικονομίες ανακάμπτουν και οι κεντρικές τράπεζες επικεντρώνονται στους πληθωριστικούς κινδύνους – πιθανόν να οδηγήσει τους επενδυτές να κλείσουν θέσεις.

Νωρίτερα, το ευρώ ανήλθε έως τα 1,4804 δολάρια, στα υψηλότερα επίπεδα από τις 16 Δεκεμβρίου. Εντωμεταξύ, το αμερικανικό νόμισμα σημείωνε άνοδο 0,2% στα 91,16 γιεν, έχοντας υποχωρήσει την Τρίτη στα 90,73 γιεν, ενώ το δολάριο Αυστραλίας ενισχυόταν κατά 0,8% στα 84,35 γιεν.

Στις 15:39 (ώρα Ελλάδος), η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,4567 δολάρια και η ισοτιμία δολαρίου – γιεν στα 91,24 γιεν.

Προτεινόμενα για εσάς