Ford, Mazda: Διαψεύδουν τα περί λύσης της συνεργασίας στην Κίνα

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010 12:04
A- A A+

Δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο σχεδιάζουν να διακόψουν τη συνεργασία τους για την κατασκευή αυτοκινήτων στην Κίνα, διέψευσαν σήμερα οι Ford Motor και Mazda Motor.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Nikkei, οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες και η κινεζική Chongqing Changan Automobile έχουν συμφωνήσει να τερματίσουν την τριμερή συνεργασία τους μέχρι το 2012.

«Έχουμε μια καλή σχέση και με τους δύο εταίρους μας και δεν υπάρχει σχέδιο να λύσουμε την κοινοπραξία», ξεκαθάρισε η εκπρόσωπος της Mazda Κριστίν Χε στο Reuters. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Ford Τέντι Λιου διέψευσε το δημοσίευμα, κάνοντας λόγο για «φήμες». Για την καλή συνεργασία των τριών εταίρων διαβεβαίωσε και εκπρόσωπος της Changan.

Οι δεσμοί της Mazda με τη Ford έχουν αποδυναμωθεί, πάντως, από τότε που η αμερικανική εταιρεία μείωσε το πλειοψηφικό της μερίδιο στην Mazda σε 13% το 2008, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη ρευστότητά της. Σήμερα, η Ford κατέχει ποσοστό περίπου 11% στην Νο5 αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας.

Όπως παρατηρούν οι αναλυτές, παρά τις εκατέρωθεν διαψεύσεις, μια πιθανή αποχώρηση της Mazda ενδεχομένως να αποδειχθεί θετική τελικά για την ιαπωνική εταιρεία, η οποία διαθέτει ποσοστό 15% στην κοινοπραξία στην Κίνα.

Προτεινόμενα για εσάς