Τοyota: Σε αναζήτηση λύσης για το ελαττωματικό πεντάλ γκαζιού

Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2010 14:44
A- A A+

Λύση, με την οποία θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του ελαττωματικού πεντάλ γκαζιού που αποτέλεσε την αφορμή της ανάκλησης εκατομμυρίων οχημάτων της ανά τον κόσμο, αναζητά η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Τοyota.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας στο διαδίκτυο, το αμερικανικό τμήμα του ομίλου Toyota Motor Sales(ΤΜS) «θα αρχίσει από αυτή την εβδομάδα της εφαρμογή μίας λύσης για το πεντάλ του γκαζιού», για τα οχήματα που ανακλήθηκαν.

«Οι μηχανικοί βγήκαν και δοκίμασαν αυστηρά μία λύση με την οποία ενισχύεται το πεντάλ με τρόπο που εκμηδενίζεται η υπερβολική τριβή η οποία προκαλεί το μπλοκάρισμα του πεντάλ του γκαζιού σε σπάνιες περιπτώσεις», εξηγεί στην ανακοίνωσή της η εταιρεία η οποία διαβεβαιώνει ότι έχει βρεί μία «επιτυχημένη λύση» για την επίλυση του προβλήματος κατά τη διάρκεια της παραγωγής των οχημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η Toyota είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα την ανάκληση περίπου 4,5 εκατομμυρίων οχημάτων της, τα οποία είχαν πωληθεί σε διάφορες χώρες, εξαιτίας ενός προβλήματος στο πεντάλ γκαζιού που είχε κατασκευαστεί από την αμερικανική εταιρεία για εξαρτήματα CTS.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς