BofA-Merrill Lynch: Μείωση τιμής – στόχου για τέσσερις τράπεζες

Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2010 11:17
UPD:11:20
A- A A+

Σε μείωση των τιμών – στόχων για τις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank, της EFG Eurobank και της Τράπεζας Πειραιώς προέβη η Bank of America-Merrill Lynch, επικαλούμενη τις δυσοίωνες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Παρόλ’ αυτά, διατήρησε τη σύσταση «buy».

«Αναπροσαρμόσαμε τις εκτιμήσεις μας για τις ελληνικές τράπεζες, ενσωματώνοντας χαμηλότερη αύξηση του όγκου εργασιών, χαμηλότερα περιθώρια και υψηλότερο κόστος κινδύνου», αναφέρει ο ξένος οίκος σε έκθεσή του.

Ειδικότερα, η Bank of America-Merrill Lynch μείωσε την τιμή-στόχο της Alpha Bank στα 9,8 ευρώ από 11,4 ευρώ, την τιμή-στόχο της Eurobank στα 10,1 ευρώ από 12,6 ευρώ, την τιμή-στόχο της Εθνικής Τράπεζας στα 24 ευρώ από 30 ευρώ και την τιμή-στόχο της Τράπεζας Πειραιώς στα 10 ευρώ από 11,4 ευρώ.

Ο ξένος οίκος επισημαίνει στην έκθεσή του την υψηλή συσχέτιση των τραπεζών με τους δημοσιονομικούς κινδύνους στη χώρα, υποστηρίζοντας ότι η εφαρμογή των μέτρων λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση θα επηρεάσει τον κλάδο τα επόμενα χρόνια. Σημειώνει πάντως ότι οι επιδράσεις θα είναι διαχειρίσιμες.

«Παρά την αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και τις υψηλές προβλέψεις, οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν κερδοφόρες», τονίζει ο οίκος.

Όσον αφορά τις αποτιμήσεις των τεσσάρων τραπεζών, εκτιμά ότι τα σημερινά discount είναι υπερβολικά και πως είναι πολύ πιθανή μία επαναξιολόγηση μεσοπρόθεσμα.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς