Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010 19:50
A- A A+

Κέρδη για έκτη συνεχή ημέρα κατέγραψαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήριο, με την Barclays «να συμπαρασύρει» ανοδικά τον τραπεζικό κλάδο, μετά τα καλύτερα των προβλέψεων οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωση.

Και οι μετοχές του κλάδου των εμπορευμάτων σημείωσαν άνοδο, λαμβάνοντας ώθηση από τις υψηλές τιμές του αργού πετρελαίου και των μετάλλων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε ανεπίσημα με άνοδο 1% στις 1.001,3 μονάδες, το υψηλότερο κλείσιμο από τις 3 Φεβρουαρίου.

Αναλυτής στην UniCredit επισήμανε πως οι μετοχές επηρεάζονται θετικά από οικονομικά στοιχεία, καθώς και από εταιρικές ανακοινώσεις οικονομικών αποτελεσμάτων, πρόσθεσε όμως πως οι κίνδυνοι που αφορούν την εξέλιξη των προβλημάτων του ελλείμματος παραμένουν.

Σε ό,τι αφορά τους πρωταγωνστές της συνεδρίασης, η Barclays είδε τη μετοχή της να ενισχύεται κατά 6,8%, ενώ Credit Suisse, Deutsche Bank, HSBC, Lloyds και Societe Generale κατέγραψαν κέδρη 1,6% και 5%.

Και η Royal Bank of Scotland ενισχύθηκε κατά 5,5%.

Από τον ενεργειακό κλάδο, με τις Total, BP, BG, Royal Dutch Shell και StatoilHydro να καταγράφουν κέρδη από 1,2% έως 3,7%.

Προτεινόμενα για εσάς