Συμφωνία-τομή μεταξύ Skype και Verizon

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010 13:05
A- A A+

Το πρώτο μεγάλο «άλμα» στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας έκανε χθες η εταιρεία διαδικτυακής τηλεφωνίας Skype, η οποία έκλεισε συμφωνία με τη μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, Verizon Wireless.

Η Skype έφερε την επανάσταση στην τηλεφωνική επικοινωνία δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα δωρεάν επικοινωνίας μέσω του διαδικτύου και σήμερα αριθμοί περί τα 520 εκατ. χρήστες σε όλο τον κόσμο.

«Η συμμαχία Verizon - Skype θυμίζει συνθήκη ειρήνης ανάμεσα στον Τομ και τον Τζέρι», δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του κλάδου τηλεπικοινωνιών που διατήρησε την ανωνυμία του.

Παρότι αρκετοί πάροχοι, όπως η AT&T, «ανέχονται» τη χρήση των εφαρμογών Skype στα κινητά τους τηλέφωνα, η Verizon είναι η πρώτη αμερικανική εταιρεία που προωθεί ενεργά την υπηρεσία.

«Πρόκειται για τομή», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Skype, Τζος Σίλβερμαν στη διάρκεια συνέντευξής του στο Reuters. «Διαισθανόμαστε μια πραγματική μεταστροφή στον τρόπο σκέψης των παρόχων, η οποία αλλάζει με αλματώδεις ρυθμούς», τόνισε ο κ. Σίλβερμαν.

Προτεινόμενα για εσάς