Με κέρδη η Ευρώπη

Τι έγινε στις αγορές
Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010 00:01
A- A A+

Τα στοιχεία για ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας το τέταρτο τρίμηνο αλλά και προσδοκίες ότι η Ε.Ε. θα αποσαφηνίσει σύντομα τη μορφή της βοήθειας που σχεδιάζει να προσφέρει στην Ελλάδα, δημιούργησαν χθες κλίμα αισιοδοξίας στις αγορές. Μεγάλοι «κερδισμένοι» ήταν οι ευρωπαϊκές μετοχές και το ευρώ.

O πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 1,1% στις 1.007,51 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE100 ενισχύθηκε 1,45%, στη Φρανκφούρτη o Χetra Dax είχε κέρδη 1,2% και στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε 1,9%. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι κλάδοι των τραπεζών και μεταλλευτικών επιχειρήσεων.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 κυμαίνονταν έως αργά ανάμεσα σε οριακά κέρδη και απώλειες, καθώς οι επενδυτές είχαν να ζυγίσουν από τη μία τα ελπιδοφόρα μηνύματα για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας και από την άλλη απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα, όπως αυτά του χρηματοοικονομικού κολοσσού AIG.

Στην αγορά συναλλάγματος οι φήμες για αγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων από γερμανική τράπεζα βοήθησαν το ευρώ να ενισχυθεί πάνω από το 1,36 έναντι του δολαρίου. Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε και έναντι του γιεν.

Στην αγορά πετρελαίου οι τιμές του αργού ανέκαμψαν κοντά στα 80 δολάρια το βαρέλι.

Προτεινόμενα για εσάς