Διαβεβαιώσεις ΕΕ για επίδειξη αλληλεγγύης

Δεν απέκλεισε ο Μπαρόζο τη δημιουργία ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης
Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2010 14:59
UPD:15:07

Ερωτηθείς πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, ποια μέσα θα χρησιμοποιηθούν για να βοηθηθεί η Ελλάδα ή άλλες χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα, περιορίστηκε να απαντήσει ότι «τα συγκεκριμένα εργαλεία (βοήθειας) θα ανακοινωθούν όταν έλθει η στιγμή».

A- A A+

Τη διαβεβαίωση πως η Ε.Ε. θα δείξει την αλληλεγγύη της σε χώρες-μέλη που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα έδωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο. Απέφυγε όμως να διευκρινίσει ποια μορφή θα μπορούσε να πάρει η αλληλεγγύη αυτή.

Ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, ποια μέσα θα χρησιμοποιηθούν για να βοηθηθεί η Ελλάδα ή άλλες χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα, περιορίστηκε να απαντήσει ότι «τα συγκεκριμένα εργαλεία (βοήθειας) θα ανακοινωθούν όταν έλθει η στιγμή».

Ο Ζ.Μ. Μπαρόζο για τα πρόσθετα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης

Ο Ζ.Μ. Μπαρόζο για τα πρόσθετα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης

Επίσης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δημιουργίας ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης των χωρών του ευρώ σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Ερωτηθείς σχετικά, αν και απάντησε ότι, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, δεν θέλει να προβεί σε εικασίες, πρόσθεσε ότι και με αφορμή την κρίση στην Ελλάδα υπάρχουν διαβουλεύσεις και συζητήσεις στην ΕΕ για το ενδεχόμενο αυτό. «Θα παρουσιάσουμε συγκεκριμένα εργαλεία εν ευθέτω χρόνω» συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας, ο κ. Μπαρόζο δήλωσε ότι εφεξής η απόφαση για στήριξη μιας χώρας του ευρώ θα πρέπει να λαμβάνεται ανάλογα με την κάθε περίπτωση. «Θα αποφασίσουμε ποια είναι η καλύτερη στιγμή για την ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας», ανέφερε και πρόσθεσε ότι, όταν έρθει αυτή η στιγμή, η Επιτροπή θα κάνει τις προτάσεις της στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς