Ικανοποιημένη με τα μέτρα η Μέρκελ

«Δεν τίθεται θέμα οικονομικής στήριξης»
Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2010 19:05
A- A A+

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό μήνυμα προκειμένου να κερδηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών προς την Ελλάδα και συνακόλουθα να ενισχυθεί και πάλι το ευρώ», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ σχολιάζοντας την σημερινή ανακοίνωση των μέτρων της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της καγκελαρίας, η Μέρκελ δήλωσε πως «δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση για την Ελλάδα παρά να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της», χαρακτηρίζοντας το δρόμο αυτόν «μονόδρομο».

Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε πως «δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση για την Ελλάδα παρά να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της», χαρακτηρίζοντας το δρόμο αυτόν «μονόδρομο».

Η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε ικανοποίηση για τη λήψη των μέτρων: «Ειμαι χαρούμενη και ικανοποιημένη που η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της δεν φείδονται καμίας προσπάθειας για να προχωρήσουν σε αυτόν το δύσκολο δρόμο».

Η μείωση του ελλείμματος κατά 4 μονάδες μέσα στο 2010 «είναι το πρώτο βήμα σε μία μεγαλύτερη πορεία με στόχο τον περιορισμό του ελλείμματος στο 3%», πρόσθεσε η Μέρκελ, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση αποσαφήνισε εκ νέου ότι στη συνάντηση που θα έχει με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου την Παρασκευή δεν τίθεται θέμα παροχής οικονομικής στήριξης στην Ελλάδα.

«Θα συζητήσουμε για την υλοποίηση αυτών των μέτρων και θέλω να καταστήσω απόλυτα σαφές πως αντικείμενο (σ.σ. των συνομιλιών) την Παρασκεύη δεν είναι η παροχή οικονομικής βοήθειας, αλλα οι καλές σχέσεις μεταξύ της Γερμανίας και της Ελλάδας» σημείωσε η Μέρκελ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς