Μέρκελ: Να σταθούμε στο πλευρό της Ελλάδας

Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2010 13:29
UPD:13:59
REUTERS/MICHAELA REHLE

A- A A+

Μήνυμα συμπαράστασης προς την Ελλάδα έστειλε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ, λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

«Θα πρέπει να σταθούμε στο πλευρά της Ελλάδας, προσφέροντάς της βοήθεια», δήλωσε η κα Μέρκελ.

Αναφερόμενη στην χθεσινή έκδοση του 10ετούς κοινοπρακτικού ομολόγου τόνισε ότι αυτή αποτέλεσε μια θετική ένδειξη και δημιουργεί αισιοδοξία για τα επικείμενα μέτρα.

Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της Μέρκελ, η συνάντηση αφορά στην προσφορά πολιτικής και όχι οικονομικής στήριξης στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας μπορούν να λυθούν σε μακροπρόθεσμο επίπεδο μόνο από την ίδια τη χώρα.

Η γερμανική κυβέρνηση δεν θα δώσει ούτε σεντ στην Ελλάδα, είχε δηλώσει νωρίτερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ράινερ Μπρουντέρλε.

Ντράγκι: «Πολύ σοβαρά» τα νέα μέτρα

Τα νέα μέτρα της Ελλάδας είναι «πολύ σοβαρά» και κατάφεραν να πείσουν τις αγορές, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Κομισιόν δήλωσε την Παρασκευή ο Μάριο Ντράγκι, μέλος της ΕΚΤ, σε συνέχεια των χθεσινών υποστηρικτικών δηλώσεων του Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

Με τα «γενναία μέτρα» που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση, η ελληνική οικονομία έχει εισέλθει στην οδό της σταθεροποίησης, τόνισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, και εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι αγορές θα εκτιμήσουν αυτή την εξέλιξη και οι όροι δανεισμού της Ελλάδας θα ομαλοποιηθούν.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς