Χ.Α.: Επιφυλακτικότητα εν όψει ανοίγματος Wall Street

Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2010 16:24
A- A A+

Χρειάστηκαν τέσσερις ώρες για να αποφασίσουν και οι πλέον επιφυλακτικοί πως η σημερινή συνεδρίαση δεν θα κλείσει με απώλειες.

Ο τζίρος ξεπέρασε τα 105 εκατομμύρια μόλις η ώρα έγινε 16:00 και το πλήθος των ανοδικών μετοχών ξεπέρασε τις 100. Ωστόσο πάλι η αξία συναλλαγών του 20άρη ήταν 97 εκατομμύρια και του LiqMid 7.

Η εικόνα της αγοράς ήταν πολύ καλή και φάνηκε ότι τα χαμηλά ημέρας θα ήταν κοντά στις 2090 που σημειώθηκαν λίγο μετά τις 11:00 και στις 16:15 ξαναδοκιμάζονται αυτές οι τιμές ενώ στις 14:45 το ψηλό ημέρας ήταν πάνω από τις τιμές που γράφτηκαν στο δυνατό ξεκίνημα του ΧΑ. Η μετοχή που κρατά την αγορά σε ανοδικό mo0mentum είναι η ΕΤΕ που ο τζίρος της είναι πάλι το μισό περίπου του τζίρου των blue chip.

Μια αλλαγή στις διαθέσεις καταγράφηκε μόλις στις 16:00 και το ενδιαφέρον για το κλείσιμο μεγαλώνει καθώς και οι αγορές της ευρωζώνης παρουσιάζουν σταθεροποιητική δυναμική που κάνει ευκολότερη την δουλειά των πωλητών στο ΧΑ. Στα παράγωγα άρχισε ομοίως να ανεβαίνει το πλήθος των πωλητών πιθανά διότι επιφυλακτικοί εμφανίζονται και οι επενδυτές στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Πάντως χρειάστηκαν πολλές ώρες για να φθάσει η τιμή της ΕΤΕ κάτω από τα 15,50 ευρώ αλλά όταν αυτό συνέβη οι εντολές πώλησης σε πολλές τραπεζικές μετοχές εντατικοποιήθηκαν.

Προτεινόμενα για εσάς