Στην αγορά τηλεοράσεων 3D εισέρχεται η Sony

Τρίτη, 09 Μαρτίου 2010 12:11
UPD:12:13
REUTERS/YURIKO NAKAO

A- A A+

Στην αγορά τηλεοράσεων τρισδιάστατης εικόνας (3D) ετοιμάζεται να εισέλθει η Sony Corp., η οποία θα παρουσιάσει τον ερχόμενο Ιούνιο τα νέα της μοντέλα. Στόχος της ιαπωνικής εταιρείας είναι να αποτελέσουν το 10% των 25 εκατομμυρίων τηλεοράσεων LCD που φιλοδοξεί να πουλήσει το επόμενο οικονομικό έτος.

«Μπαίνουμε σε μια εποχή που ο τρισδιάστατος κινηματογράφος φτάνει από τις αίθουσες στα σπίτια», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Sony.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο διευθύνων σύμβουλος της Sony Χάουαρντ Στρίνγκερ τρέφει πολλές ελπίδες για τη στροφή της εταιρείας στην τρισδιάστατη εικόνα, καθώς εκτιμάται ότι θα δώσει ώθηση σε πολλές δραστηριότητές της – από τις τηλεοράσεις, τις ψηφιακές κάμερες και τις συσκευές αναπαραγωγής Blu-ray μέχρι τα βιντεοπαιχνίδια.

Σημειώνεται ότι η Sony ανταγωνίζεται με την LG Electronics για τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη κατασκευαστών τηλεοράσεων επίπεδης οθόνης. Την πρωτοκαθεδρία εδώ έχει η Samsung Electronics.

Η κατασκευάστρια της κονσόλας PlayStation 3 σχεδιάσει να κυκλοφορήσει παιχνίδια 3D γύρω στον Ιούνιο, όταν θα διαθέσει στην αγορά και τις νέες τηλεοράσεις της.

Τον προηγούμενο μήνα η Samsung ξεκίνησε να διαθέτει στη Νότια Κορέα τηλεοράσεις 3D. Από αυτόν το μήνα θα ξεκινήσει η διάθεσή τους και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς