Κουσνέρ: Πρέπει να υποστηρίξουμε την Ελλάδα

Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010 15:58
UPD:16:29

«Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να υποστηρίξουμε τους Έλληνες φίλους μας, οι οποίοι πρότειναν ένα πολύ θαρραλέο σχέδιο δημοσιονομικής πολιτικής για να μειώσουν το έλλειμμά τους» πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

A- A A+

«Πρέπει να υποστηρίξουμε την Ελλάδα, πρέπει να υποστηρίξουμε, δηλαδή κυρίως τη ζώνη του ευρώ γιατί η Ελλάδα ανήκει σ' αυτήν» δήλωσε στις Βρυξέλλες ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

«Μπορούμε να έχουμε πρωτότυπες ιδέες που θα αποδώσουν πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (Ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες). Όμως, σε κάθε περίπτωση, πρέπει να υποστηρίξουμε τους Έλληνες φίλους μας, οι οποίοι πρότειναν ένα πολύ θαρραλέο σχέδιο δημοσιονομικής πολιτικής για να μειώσουν το έλλειμμά τους» πρόσθεσε ο Κουσνέρ.

«Θα ήταν καλύτερο εάν καταφέρναμε να μιλήσουμε γι' αυτό πριν από τη σύνοδο κορυφής» τόνισε ο Γάλλος υπουργός απορρίπτοντας, την ιδέα ότι οι γαλλο-γερμανικές σχέσεις θα πληγούν από τις διαφορές των δυο πλευρών στο ζήτημα αυτό.

Προτεινόμενα για εσάς