Σερβία: Διαγωνισμός ιδιωτικοποίησης της Galenika

Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010 10:25
A- A A+

Αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση της κρατικής φαρμακοβιομηχανίας GALENIKA, η Υπηρεσία Ιδιωτικοποιήσεων της Σερβίας ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες την παράταση της προθεσμίας υποβολής μη δεσμευτικών ενδεικτικών προσφορών από τους ενδιαφερομένους (μέχρι 30 Απριλίου 2010, έναντι 19 Μαρτίου 2010 που ήταν αρχικά), καθώς και την παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για την αγορά των αναλυτικών τευχών του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης (μέχρι 9 Απριλίου 2010, έναντι 19 Φεβρουαρίου 2010 που ήταν αρχικά), επισημαίνει σε έκθεσή του το γραφείο οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Βελιγράδι.

Υπενθυμίζεται στα τέλη Ιανουαρίου η ανώνυμος ελληνική συμμετοχική, βιομηχανική και εμπορική εταιρεία φαρμακευτικών, χημικών και βιολογικών προϊόντων ALAPIS ABEE (ιδιοκτήτριας, από τον Ιανουάριο του 2008, της σερβικής φαρμακευτικής εταιρείας SUMADIJALEK AD CACAK) υπέβαλε στην Υπηρεσία όλα τα απαιτούμενα πληροφοριακά στοιχεία που αποδεικνύουν τη σοβαρή επενδυτική της δύναμη προκειμένου να συμμετάσχει στο διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης.

Όπως δήλωσαν, τόσο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός οικονομίας και περιφερειακής ανάπτυξης της Σερβίας, κ. Mladjan Dinkic, όσο και ο γενικός διευθυντής της GALENIKA, κ. Nenad Ognjenovic, οι προσφορές των υποψηφίων θα προσλάβουν δεσμευτικό χαρακτήρα για τη σερβική πλευρά, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές αποδείξουν την πρόθεσή τους για καταβολή τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ για την εξαγοράς του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Η GALENIKA είναι η δεύτερη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της χώρας μετά από την εταιρεία HEMOFARM (έδρα την πόλη Vrsac της Βοϊβοντίνα), η οποία ανήκει στο γερμανικό όμιλο STADA.

Balkan Markets Daily

Προτεινόμενα για εσάς