Στρος-Καν: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια

Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010 13:17
UPD:16:30
A- A A+

Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι χρειάζεται να το κάνει, δήλωσε ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν από την Πολωνία, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σε ένα μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας, σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο, στον οποίο θα συμμετέχει και το ΔΝΤ. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Στρος-Καν, δεν υπάρχουν προς το παρόν ενδείξεις ότι η χώρα θα χρειαστεί βοήθεια.

«Ελπίζω ότι η στρατηγική της ΕΕ για την Ελλάδα θα έχει αποτελέσματα», δήλωσε, σημειώνοντας πως το ΔΝΤ είναι έτοιμο να βοηθήσει τη χώρα όπως και όλα τα μέλη του. «Δεν είναι όμως ξεκάθαρο σήμερα αν η βοήθεια θα είναι απολύτως απαραίτητη.»

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ ανέφερε, εξάλλου, ότι το δημοσιονομικό πρόβλημα στην Ελλάδα ανέδειξε την απουσία ισχυρής οικονομικής ηγεσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τόνισε πως είναι ζωτικής σημασίας η βελτίωση του συντονισμού.

«Χρειάζεται οπωσδήποτε καλύτερος συντονισμένο», δήλωσε ο Στρος-Καν, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν μηχανισμοί, ώστε να βελτιωθεί η εποπτεία των δημοσιονομικών των χωρών και να διασφαλιστεί η τήρηση των δημοσιονομικών κανόνων. «Κατά την άποψή μου, δεν υπάρχει περίπτωση η Ευρωπαϊκή Ένωση να μην ξεπεράσει αυτή την κρίση.»

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς