Λ. Παπαδήμος: Περιορισμένος ο κίνδυνος μετάδοσης του ελληνικού προβλήματος

Δευτέρα, 12 Απριλίου 2010 12:41
A- A A+

Δεν «βλέπει» κίνδυνο μετάδοσης της ελληνικής κρίσης σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος, μιλώντας σήμερα σε συνέδριο της ΕΚΤ, εκτίμησε ότι η άνοδος των αποδόσεων των ελληνικών κρατικών ομολόγων δεν θα επεκταθεί σε άλλα κράτη – μέλη.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδήμο, η διεύρυνση της διαφοράς των αποδόσεων ανάμεσα στα κρατικά ομόλογα των χωρών της ευρωζώνης αντανακλά ζητήματα όπως η ρευστότητα και το ρίσκο κάθε χώρας.

«Συνολικά, τα spreads των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων σε κάποιες χώρες παραμένουν σε σχετικά υψηλά επίπεδα», δήλωσε, ενώ όσον αφορά στην περίπτωση της Ελλάδας ανέφερε ότι η μεγάλη και επίμονη αύξηση των spreads «οφείλεται στις ανησυχίες σχετικά με την μακροπρόθεσμη δημοσιονομική βιωσιμότητα, καθώς και στον προβληματισμό για την ικανότητα της χώρας να αναχρηματοδοτήσει το χρέος που λήγει».

Ωστόσο, ο κίνδυνος μετάδοσης σε άλλες χώρες, μέσω των αγορών εταιρικών ομολόγων, είναι περιορισμένος, εεκτίμησε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV