Λ. Κατσέλη: Στήριξη στο έργο του ΟΠΕ για την ενίσχυση της εξωστρέφειας

Δευτέρα, 12 Απριλίου 2010 12:53
A- A A+

Για τη στήριξη του έργου του ΟΠΕ (Ελληνικός Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών) «βάσει συγκεκριμένου πλαισίου πολιτικής», δεσμεύθηκε η υπουργός Οικονομίας, Ανταωνιστικότητας και Ναυτιλίας σε ομιλία της κατά την πρώτη συνεδρίαση του δ.σ. του Οργανισμού, που συγκροτήθηκε σε σώμα.

Μεταξύ άλλων η κ. Κατσέλη επεσήμανε τη θεσμική καινοτομία της συμμετοχής στο νέο δ.σ. των εκπροσώπων των συνδέσμων εξαγωγέων από όλη τη χώρα (Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Κρήτης).

«Δεν μπορεί ο κάθε φορέας να έχει τη δική του στρατηγική γι αυτό και η στενή συνεργασία των συνδέσμων των εξαγωγέων είναι ένα καθοριστικό στοιχείο για την επιτυχία του στόχου ενίσχυσης της εξωστρέφειας της χώρας μας», υπογράμμισε η υπουργός και παράλληλα τόνισε την ανάγκη στενής συνεργασίας του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα, όπως και των υπουργείων και των φορέων του δημοσίου μεταξύ τους. Κανένας δεν είναι περιττός στον κοινό στόχο της κατάκτησης άλλων αγορών, πρόσθεσε.

Όπως είπε η κ. Κατσέλη, η επιτυχής παρουσία της χώρας μας στη Διεθνή Έκθεση της Σαγκάης που πραγματοποιείται στο τέλος του μήνα, θα αποτελέσει την πρώτη προσπάθεια παρουσίασής της με τη συμβολή όλων των δυνάμεων του τόπου.

Από την πλευρά της, η διευθύνουσα σύμβουλος του ΟΠΕ, Νάντια Ροντογιάννη, τόνισε πως η χρηματοδότηση προς τον Οργανισμό -προκειμένου να υλοποιήσει τις δράσεις που έχει σχεδιάσει- πρέπει να ανέλθει στα 5 εκατ. ευρώ.

Όπως έκανε γνωστό, το νέο πρόγραμμα του ΟΠΕ που θα παρουσιαστεί σύντομα στους φορείς και τους κλάδους, περιέχει νέες καινοτόμες δράσεις πάνω σε διεθνή κριτήρια και προδιαγραφές. Βασική επιδίωξη, η συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και συνδέσμους.

Το σύνθημα - στόχος του ΟΠΕ, «Ελλάδα σε κάθε αγορά του κόσμου», κρίνεται εφικτός από τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, εάν όντως, όπως σημείωσαν οι εκπρόσωποί τους, υπάρξει συντονισμός και στενή συνεργασία όλων των δυνάμεων.

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο πρόεδρος είναι ο κ. Αλ. Χολέβας, διευθύνουσα σύμβουλος η κ. Ναντια Ροντογιάννη, αντιπρόεδρος ορίστηκε η κ. Χριστίνα Σακελλαρίδη που μετέχει στο δ.σ. ως μέλος και με την ιδιότητα της πρόεδρου του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, αλλά και του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων, μέλος είναι και ο κ. Θωμαϊδης από τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και η κ. Αλβανού μέλος του ΣΕΒΕ, ο κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, ο κ. Σπυρόπουλος εκπρόσωπος του κλάδου των τροφίμων και ποτών. Εκπρόσωποι των εργαζομένων είναι η κ. Αγαπίδου και ο κ. Παπαστεργιανόπουλος.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς