Twitter: Προς αύξηση κερδών δια της διαφημιστικής οδού

Τρίτη, 13 Απριλίου 2010 10:16
A- A A+

Το διαφημιστικό της πρόγραμμα πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα η διαδικτυακή τοποθεσία κοινωνικής δικτύωσης, Twitter, το οποίο αναμένεται να διασκεδάσει τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με την ικανότητα της εταιρείας να παράγει κέρδη.

Το εν λόγω πρόγραμμα φέρει τον τίτλο «Promoted Tweets» και θα παρουσιαστεί στο 2-10% των χρηστών μέσω αναζήτησης στην τοποθεσία Twitter.com σήμερα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της εταιρείας, Σον Γκάρετ.

Το «Promoted Tweets» προβλέπει την αποστολή συνηθισμένων μηνυμάτων (tweets) που οι επιχειρήσεις θέλουν να προωθήσουν σε μια ευρύτερη ομάδα χρηστών. «Οι χρήστες θα αρχίσουν να βλέπουν tweets τα οποία θα προωθούνται από τις συνεργαζόμενες διαφημιστικές εταιρείες», επισήμανε ο κ. Γκάρετ στο Reuters.

Διάφορες εταιρείες, όπως οι Best Buy, Virgin America and Starbucks και The New York Times πρόκειται να χρησιμοποιήσουν το νέο πρόγραμμα για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους.

Τα μηνύματα κειμένου –ή αλλιώς tweets– που έχει καθιερώσει η εταιρεία του διαδικτύου αποτελούν κοινωνικό φαινόμενο. Κάθε ημέρα, εκατομμύρια χρήστες του Twitter χρησιμοποιούν τα tweets για να δημιουργήσουν, να ανακαλύψουν και να μοιραστούν τις ιδέες τους με άλλους χρήστες.

Προτεινόμενα για εσάς