Παράταση για τη ρύθμιση επιχειρηματικών οφειλών ζητά η ΕΣΕΕ

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010 12:02
A- A A+

Παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων από τις ΜμΕ στις τράπεζες, προκειμένου να υπαχθούν στο νόμο περί ρύθμισης ληξιπρόθεσμων και ενήμερων οφειλών, ζητά με επιστολή του προς την ΥΠΟΙΑΝ η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Η Συνομοσπονδία προτείνει η παράταση της προθεσμίας (που εκπνέει σήμερα 15 Απριλίου) να είναι τουλάχιστον ως τις 30 Ιουνίου, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει επαρκής χρόνος ρύθμισης μέσω εγγυημένων από το ΤΕΜΠΜΕ δανείων ασφαλιστικών και φορολογικών οφειλών.

«¶λλωστε αντίστοιχη παράταση ως το τέλος Ιουνίου δόθηκε και από την κυβέρνηση στις τράπεζες προκειμένου να αξιοποιήσουν το πακέτο στήριξης που χορήγησε η ελληνική κυβέρνηση στο χρηματοπιστωτικό τομέα», επισημαίνεται στην επιστολή.

Η ΕΣΕΕ ζητά να δοθεί παράταση δεδομένης της καθυστερημένης εκ μέρους των Τραπεζών αποστολής προς τα υποκαταστήματά τους των υποδειγμάτων αιτήσεων και δεδομένης της αναμονής έναρξης εφαρμογή του 3ο κύκλου του προγράμματος ΤΕΜΠΜΕ για τακτοποίηση οφειλών προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία ώστε ο προσφεύγων για ρύθμιση σε τράπεζα να είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερος.

«Η ως άνω παράταση θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε καθεστώς ανάγκης να ξεπεράσουν τα πολλά προσκόμματα και το πλήθος των γραφειοκρατικών εμποδίων, που προβάλλουν και επικαλούνται οι Τράπεζες και θα συμβάλλει στην επιτυχία των ρυθμίσεων του νόμου», προστίθεται στην επιστολή.

Προτεινόμενα για εσάς