Μιράντα Ξαφά: «Το ΔΝΤ δεν είναι μπαμπούλας»

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 14:34
A- A A+

«Το ΔΝΤ δεν είναι μπαμπούλας. Θα πρέπει να το βλέπουμε πιο πολύ σα γιατρό που δε θέλουμε να πηγαίνουμε αλλά καμιά φορά χρειάζεται να τον καλούμε», δήλωσε στο ρ/σ Θέμα 989 η κ. Μιράντα Ξαφά, σύμβουλος Επενδύσεων, πρώην μέλος δ.σ. του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Όπως είπε η κ. Ξαφά, τα πράγματα που θα μας ζητήσουν να κάνουμε θα πρέπει να τα κάνουμε για τους εαυτούς μας, ανεξάρτητα αν θα υπάρχει επιτήρηση.

«Έχουμε μόνο να κερδίσουμε από την πείρα που έχουν για την υλοποίηση των προγραμμάτων σταθεροποίησης. Θέλουν να μας βοηθήσουν να βάλουμε μια τάξη στο δημοσιονομικό χάος που υπάρχει στην Ελλάδα. Πρέπει να μπει το χρέος σε μια σταθερά πτωτική τροχιά γιατί όσο το χρέος ακολουθεί εκρηκτική πορεία, τόσο οι αγορές δε θέλουν να μας δανείσουν».

«Πρέπει να συρρικνωθεί ο δημόσιος τομέας»

Σύμφωνα πάντα με την κ. Ξαφά, ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα πρέπει να συρρικνωθεί γιατί νοσεί. «Τα τελευταία χρόνια έχουν προσληφθεί 100.000 νέοι δημόσιοι υπάλληλοι που δε χρειάζονται. Σε βάθος χρόνου θα πρέπει να συρρικνωθεί το δημόσιο. Το ΔΝΤ δε θα πει απολύστε κόσμο αλλά περικόψτε τις δαπάνες κατά τόσες χιλιάδες. Πείτε μας εσείς με ποιο τρόπο εκτός από τη συρρίκνωση του δημοσίου θα μπορεί να γίνει αυτό. Θα χρειαστεί μια πολυετής και επίπονη προσπάθεια και θα πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση».

Προτεινόμενα για εσάς