Σε χαμηλό ενός έτους το ευρώ

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010 11:50
A- A A+

Σε χαμηλό ενός έτους υποχώρησε σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς η υποβάθμιση της Ελλάδας και της Πορτογαλίας από την Standard & Poor’s αναζωπύρωσε τις ανησυχίες περί εξάπλωσης των δημοσιονομικών προβλημάτων στην ευρωζώνη.

Χθες, το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έκανε «βουτιά» 1,5%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση από τον Ιούνιο του 2009. Αρκετοί αναλυτές προβλέπουν, μάλιστα, περαιτέρω υποχώρησή του προς τα 1,25 δολάρια τους επόμενους μήνες.

«Πιστεύω ότι αυτό που βλέπουμε τώρα είναι περισσότερο μια αποφυγή του ευρώ παρά μια αποφυγή κινδύνου», σχολίασε αναλυτής της Deutsche Securities.

Σημειώνεται ότι ο διοικητής της ΕΚΤ, Ζαν-Κλοντ Τρισέ και ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, θα ενημερώσουν σήμερα το μεσημέρι τους Γερμανούς βουλευτές στο Βερολίνο για την οικονομική βοήθεια ύψους 45 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, η οποία βρίσκει αντίθετη τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Στις 11:39 (ώρα Ελλάδος), η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,3159 δολάρια, ενώ η ισοτιμία δολαρίου / γιεν διαμορφωνόταν στα 93,46 γιεν.

Προτεινόμενα για εσάς