Ιβ Λετέρμ: «Ιστορική ευκαιρία» η ελληνική κρίση

Παρασκευή, 07 Μαΐου 2010 13:26
EPA/JULIEN WARNAND

A- A A+

Η ελληνική κρίση αποτελεί μια «ιστορική ευκαιρία», την οποία πρέπει να αδράξουμε, τόνισε ο παραιτηθείς πρωθυπουργός του Βελγίου Ιβ Λετέρμ, μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό RTBF.

«Πρέπει να αδράξουμε την ιστορική ευκαιρία που παρουσιάζεται έστω κι αν ακούγεται κυνικό να παρουσιάζεται κατ’ αυτόν τον τρόπο η σοβαρή κρίση που πλήττει την Ελλάδα, η οποία αποτελεί κίνητρο για την έκτακτη σύνοδο κορυφής των 16 της ζώνης ευρώ απόψε στις Βρυξέλλες», δήλωσε ο Λετέρμ.

«Δεν υπάρχει ενιαίο νόμισμα χωρίς ενιαία κοινωνικο-οικονομική πολιτική», πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για μια ισχυρότερη οικονομική διακυβέρνηση στην ευρωζώνη.

«Είμαι υπέρ», δήλωσε, ερωτηθείς για την ιδέα ενίσχυσης της οικονομικής διακυβέρνησης που έχουν προτείνει ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η γερμανίδα καγκελάριος ¶γκελα Μέρκελ.

«Με όσα συμβαίνουν στην Αθήνα έχουμε την ευκαιρία να βιώσουμε αυτό που θα συνέβαινε εάν μια άλλη χώρα της ζώνης του ευρώ, πολύ πιο σημαντική, αντιμετώπιζε δυσκολίες.»

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς