ΕΞΑ-Α: Χιλιάδες ακυρώσεις κρατήσεων μετά τα επεισόδια

Παρασκευή, 07 Μαΐου 2010 14:43
UPD:18:03

Oπως αναφέρει η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής , μόνο κατά τη διάρκεια του πρώτου 24ώρου που ακολούθησε τα τραγικά επεισόδια, συγκέντρωσε «5.800 περίπου ακυρωμένες νύχτες από ξενοδοχεία, των οποίων ο αριθμός δεν ξεπερνά το 10% του συνόλου των μονάδων της Αττικής».

A- A A+

Σημαντικό αριθμό ακυρώσεων σε κρατήσεις δωματίων είχαν τα ξενοδοχεία της Αθήνας μόνο την επομένη των φονικών επεισοδίων της Τετάρτης, σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής (ΕΞΑ-Α).

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΕΞΑ-Α, μόνο κατά τη διάρκεια του πρώτου 24ώρου που ακολούθησε τα τραγικά επεισόδια, συγκέντρωσε «5.800 περίπου ακυρωμένες νύχτες από ξενοδοχεία, των οποίων ο αριθμός δεν ξεπερνά το 10% του συνόλου των μονάδων της Αττικής».

Η Ενωση εκτιμά επίσης ότι υπάρχει κίνδυνος «κάθε βδομάδα που περνάει να χάνουμε πάνω από 1% των συνολικών διανυκτερεύσεων που είχε η Αττική για το 2009». «Χρέος όλων μας είναι, με δεδομένη την άσχημη οικονομική συγκυρία στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, να προστατεύσουμε τον Τουρισμό μας, το μοναδικό ίσως αναπτυξιακό βραχίονα που μπορεί να ανταμείψει τις θυσίες στις οποίες όλοι καλούμαστε να υποβληθούμε», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ΕΞΑ-Α καλεί τέλος τα μέσα ενημέρωσης να σταματήσουν να αναμεταδίδουν τις «ίδιες και τις ίδιες εικόνες καταστροφής και βίας στην πόλη μας» και υπογραμμίζει: «Η επανάληψή τους κάνει πλέον ουσιαστική ζημιά και στο ηθικό όλων μας, αλλά και στην εικόνα του προορισμού διεθνώς…»

Προτεινόμενα για εσάς