Vodafone: Αύξηση 1,7% στα ετήσια λειτουργικά κέρδη

Τρίτη, 18 Μαΐου 2010 09:57
UPD:10:13
REUTERS

A- A A+

Αύξηση 1,7% σημείωσαν τα ετήσια λειτουργικά κέρδη της Vodafone Group χάρη στο πρόγραμμα περικοπής θέσεων εργασίας, στο οποίο προχώρησε η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, και στις συμφωνίες κοινής χρήσης δικτύων που υπέγραψε προκειμένου να περιορίσει τις δαπάνες της.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν στα 14,7 δισ. στερλίνες (21,2 δισ. δολάρια) από 14,5 δισ. στερλίνες πριν από ένα χρόνο. Οι αναλυτές τα ανέμεναν ελαφρώς υψηλότερα, στα 14,8 δισ. στερλίνες.

Οι ετήσιες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 8,4% στα 44,5 δισ. στερλίνες, ενώ οι οργανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 2,3%.

Η διοίκηση της εταιρείας έχει θέσει ως στόχο της να πετύχει αύξηση του ετήσιου μερίσματος ανά μετοχή τουλάχιστον κατά 7% τα επόμενα τρία οικονομικά έτη.

Σημειώνεται ότι η Vodafone και άλλοι ανταγωνιστές της, συμπεριλαμβανομένων των Deutsche Telekom και Telefonica, προχωρούν σε περικοπή των δαπανών τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη μείωση των τιμών και την χαμηλότερη ζήτηση για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες σε ορισμένες αγορές.

Στο πλαίσιο αυτό, ο βρετανικός όμιλος διπλασίασε το Νοέμβριο τον στόχο εξοικονόμησης πόρων στα δύο δισ. στερλίνες μέχρι το 2012. Επίσης, υπέγραψε την περασμένη χρονιά συμφωνία με την Telefonica για την κοινή χρήση εξοπλισμού ασύρματων δικτύων.

«Οι στόχοι μείωσης των δαπανών επετεύχθησαν νωρίτερα απ’ ό,τι είχε προγραμματιστεί, με αποτέλεσμα η εμπορική επανεπένδυση να βελτιώσει το μερίδιο αγοράς και να ισχυροποιήσει περαιτέρω τις τεχνολογικές μας πλατφόρμες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Βιτόριο Κολάο.

Προτεινόμενα για εσάς