Allianz: Αύξηση παραγωγής 13,5% το πρώτο τρίμηνο

Τρίτη, 25 Μαΐου 2010 18:19
A- A A+

Αύξηση της παραγωγής της κατά 13,5%, λειτουργικά κέρδη 3,59 εκατ. ευρώ και κέρδη μετά από φόρους 2,7 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Allianz Ελλάδος στο πρώτο τρίμηνο του 2010.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία, οι ανωτέρω θετικές επιδόσεις επέτρεψαν στην Allianz Ελλάδος να βελτιώσει το μερίδιό της στην ασφαλιστική αγορά, αλλά και να ενισχύσει περαιτέρω την υγιή κεφαλαιακή της βάση, χωρίς επί της ουσίας να επηρεάζεται από το αρνητικό οικονομικό περιβάλλον.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της εταιρείας, στο διάστημα 1η Ιανουαρίου – 31η Μαρτίου 2010 και με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, η Allianz Ελλάδος αύξησε την παραγωγή της κατά 13,5% έναντι του 2009, στα 61,3 εκατ. ευρώ, όταν το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς κατέγραψε άνοδο παραγωγής 6,11%.

Στον κλάδο Αυτοκινήτου, τα έσοδα από τις ασφαλιστικές εργασίες αυξήθηκαν κατά 46,9% στα 19,7 εκατ. ευρώ.

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως στα κέρδη του κλάδου Αυτοκινήτου, ύψους 2,1 εκατ. ευρώ, καθοριστικά λειτούργησε η διατήρηση του δείκτη Combined Ratio σε επίπεδα εξαιρετικά ικανοποιητικά. Πιο συγκεκριμένα ο δείκτης διαμορφώθηκε στο 88,6%, από 86,5% το α’ τρίμηνο του 2009.

Στο σύνολο της παραγωγής κλάδου Γενικών Ασφαλειών, τα έσοδα της Allianz Ελλάδος αυξήθηκαν στα 31,3 εκατ. ευρώ, κατά 34,8% έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος.

Στις Ασφαλίσεις Ζωής σημειώθηκε οριακή αύξηση παραγωγής κατά 0,26% στα προϊόντα Σύνταξης και Αποταμίευσης. Αντίστοιχα, κατά 2% αυξήθηκε η παραγωγή στα προϊόντα Υγείας, ενώ η συνολική εικόνα στις ασφαλίσεις Ζωής ήταν οριακά αρνητική, κάτι που η εταιρεία αποδίδει σε πρόσκαιρη κάμψη που, όπως αναφέρει, παρουσιάζουν οι καλύψεις Προστασίας.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών του πρώτου τριμήνου του 2010, ο Διευθύνων Σύμβουλος & CEO της Allianz Ελλάδος Πέτρος Παπανικολάου δήλωσε ότι η Allianz συνεχίζει υπεύθυνα, και με πλήρη συναίσθηση του ρόλου που της αναλογεί, να στηρίζει τους πελάτες της ανεξάρτητα από το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην αγορά.

«Αντιμετωπίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία» τόνισε ο κ. Παπανικολάου, για να προσθέσει ότι η Allianz Ελλάδος θα επιμείνει να εστιάζει το ενδιαφέρον της «στους ανθρώπους που της εμπιστεύονται την κάλυψη των ασφαλιστικών τους αναγκών. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς, σε δύσκολους καιρούς όπως αυτούς που διανύουμε σήμερα, να μπορούμε να παρέχουμε λύσεις κύρους και αξιοπιστίας, διασφαλίζοντας την ηρεμία αλλά και τη σιγουριά που χρειάζεται να νιώθει ο πελάτης όταν έρχεται σε επαφή με έναν οργανισμό σαν τον δικό μας».

Η Allianz Ελλάδος, μετά και τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2010 ανακοίνωσε ότι διατηρεί σταθερούς στους στόχους της για το τρέχον 12μηνο, αναμένοντας αύξηση παραγωγής κατά 3,4% στα 225,27 εκατ. ευρώ, όπως και καθαρά κέρδη μετά από φόρους 11 εκατ. ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς