Επικρίσεις ΞΕΕ για τον τρόπο υλοποίησης της άρσης του καμποτάζ

Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010 14:31
A- A A+

Έντονες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για τον τρόπο με τον οποίο προωθεί την άρση του καμποτάζ διατυπώνει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ).

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε υποστηρίζει πως η σχετική πρωθυπουργική δέσμευση υλοποιείται με μη αναπτυξιακούς όρους, επισημαίνοντας πως η απελευθέρωση της οικονομικής δραστηριότητας παραμένει στην ουσία κενό γράμμα.

Μάλιστα, απευθύνει έκκληση τόσο στον Πρωθυπουργό για την υλοποίηση της εξαγγελίας του με όρους αναπτυξιακούς, όσο και σε όλους τους εμπλεκόμενους, συνδικαλιστές και φορείς, να σεβαστούν τον κλάδο, «πριν είναι πολύ αργά».

Πιο αναλυτικά, το ΞΕΕ σημειώνει πως το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, υλοποιεί την Πρωθυπουργική απόφαση με νομοθετικούς όρους της δεκαετίας του ‘70, ενώ «την ίδια στιγμή, το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού – Τουρισμού παρακολουθεί χωρίς να επεμβαίνει».

Ειδικότερα, αναφέρει πως το προς κατάθεση σχέδιο νόμου θέτει προϋποθέσεις και όρους που καμία εταιρεία κρουαζιέρας δεν μπορεί να αποδεχθεί. Μεταξύ άλλων σημειώνει πως «η τριετής(!!!) δέσμευση των εταιρειών είναι έξω από τη λογική της ίδιας της δραστηριότητάς τους, αλλά και έξω από κάθε λογική λειτουργίας μίας σύγχρονης και ταχύτατα μεταβαλλόμενης παγκόσμιας αγοράς». Παρατηρεί επίσης πως «η θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής παραμονής των επισκεπτών-επιβατών κρουαζιέρας στην χώρα μας για τουλάχιστον 72 ώρες, μας θυμίζει ρυθμίσεις άλλων εποχών και λογικές αναχρονιστικές».

Προτεινόμενα για εσάς