Διευρύνονται τα κέρδη στο Χ.Α.

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010 12:43
UPD:15:28

A- A A+

Έντονα ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χ.Α., με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται κατά 4%, ενώ σημαντικά κέρδη καταγράφουν και οι τράπεζες.

«Υπάρχουν θετικά μηνύματα ότι το ελληνικό Δημόσιο φαίνεται να κινείται στην κατεύθυνση επίτευξης των στόχων του προγράμματος σταθερότητας και αυτό βγαίνει στους επενδυτές», δήλωσε στο Reuters αναλυτής που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Το γεγονός αυτό ωφελεί γενικότερα το χρηματιστήριο, καθώς ανακόπτει το κύμα ρευστοποιήσεων. Από την άλλη, οι χαμηλοί όγκοι των τελευταίων ημερών πτώσης και της σημερινής συνεδρίασης δεν σηματοδοτούν ξεκαθάρισμα της κατάστασης. Και οι αγορές και οι πωλήσεις δηλαδή είναι επιφυλακτικές», πρόσθεσε.

Αυτή την ώρα (12:42), ο γενικός δείκτης τιμών ενισχύεται κατά 3,46% στις 1.535,51 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώνεται στα 42,93 εκατομμύρια ευρώ.

¶νοδο άνω του 8% σημειώνει η μετοχή της Ελλάκτωρ, ενώ κέρδη σχεδόν 5% καταγράφει ο τίτλος του ΟΠΑΠ. Οι μετοχές των Eurobank, Proton Bank, ATEbank, Geniki και ΕΤΕ ενισχύονται σε ποσοστό άνω του 4%.

Από τους υπό διαπραγμάτευση τίτλους, οι 104 σημειώνουν άνοδο, οι 11 υποχωρούν και οι 17 παραμένουν αμετάβλητοι.

Προτεινόμενα για εσάς