Στη Σαγκάη η Λ.Κατσέλη στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Έκθεσης EXPO 2010

Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010 15:43
A- A A+

Με την επίσκεψη της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Τ. Κατσέλη -ως επικεφαλής της επίσημης ελληνικής αντιπροσωπείας- κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ελλάδος, το Σάββατο 19 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Έκθεσης EXPO 2010 που διοργανώνεται στη Σαγκάη της Κίνας.

Κατά την επίσκεψη της η υπουργός θα συνοδεύεται από τους γενικούς γραμματείς Ι. Δρυμούση και Γ. Βλάχο, τις διοικήσεις του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ), του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ), του Invest in Greece, του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) και της ΔΕΘ, καθώς και από εκπροσώπους επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Κίνα.

Όπως είπε ο κ. Κατσέλη, «στόχος της ελληνικής κυβέρνησης και του υπουργείου είναι η αξιοποίηση τέτοιων ευκαιριών παγκόσμιας εμβέλειας, για την προώθηση των αναπτυξιακών στόχων της οικονομίας μας, για την περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας με την Κίνα, για την προβολή της Ελλάδας στο παγκόσμιο στερέωμα. Έτσι ώστε να προωθήσουμε την Ελληνική Πόλη ως μια Πόλη-Ευκαιριών και πρωτοβουλιών -στον αντίποδα των προβλημάτων - ως μια Πόλη- Πηγή δράσεων, Υπηρεσιών Προστιθέμενης Αξίας , προσφοράς στην Πόλη του Μέλλοντος».

Η Παγκόσμια Έκθεση EXPΟ 2010 άνοιξε τις πύλες της την 1η Μαΐου και θα έχει διάρκεια έξι μήνες. Συμμετέχουν 192 χώρες από όλο τον κόσμο, ενώ οι επισκέπτες που θα την επισκεφθούν κατά την εξάμηνη λειτουργία της αναμένεται να ξεπεράσουν τα 70 εκατομμύρια. Το κεντρικό θέμα της Παγκόσμιας Έκθεσης είναι η καλύτερη ζωή στην πόλη, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στις χώρες να εκφράσουν τα προβλήματα που απασχολούν τη σύγχρονη πόλη αλλά παράλληλα να αναζητήσουν και τις λύσεις, οι οποίες θα βελτιώσουν την καθημερινότητα στην πόλη.

Η χώρα μας συμμετέχει με περίπτερο 2.000 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο βρίσκεται στην ειδικά διαμορφωμένη Ζώνη με τα περίπτερα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ελληνικό περίπτερο που σχεδιάστηκε από τον διεθνούς φήμης και μεγάλης αξίας Έλληνα Αρχιτέκτονα, Αλέξανδρο Τομπάζη, έχει συγκεντρώσει 543.000 επισκέπτες από την έναρξη της έκθεσης.

Προτεινόμενα για εσάς