SMA: Διάκριση για την ενεργειακή απόδοση εργοστασίου

Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010 12:45

H απονομή του βραβείου έγινε στo πλαίσιο του World Energy Dialogue στην έκθεση του Αννοβέρου.

A- A A+

Το 1ο Βραβείο Ενεργειακής Απόδοσης (Energy Efficiency Award) 2010 απέσπασε το εργοστάσιο μετατροπέων της SMA στη Γερμανία.

Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, η απονομή του βραβείου έγινε στo πλαίσιο του World Energy Dialogue στην έκθεση του Αννοβέρου και αποτελεί μια σημαντική διάκριση για επιχειρήσεις, που έχουν υλοποιήσει υποδειγματικά έργα αύξησης της κτιριακής ενεργειακής απόδοσης μειώνοντας αισθητά την ενεργειακή κατανάλωση.

Το εργοστάσιο μετατροπέων της SMA επιτυγχάνει σημαντική μείωση ενεργειακών αναγκών, καθώς και αποδοτική αξιοποίηση της καταναλισκόμενης ενέργειας, αφού εφαρμόζει ειδικά μέτρα για την απόδοση της παραγωγικής διαδικασίας με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση κατανάλωσης ενέργειας στη φάση κατασκευής.

Παράλληλα, για την κάλυψη των απαιτήσεων σε ηλεκτρισμό και θέρμανση, χρησιμοποιούνται ανανεώσιμες πηγές και συγκεκριμένα μια ενσωματωμένη στο κτίριο φωτοβολταϊκή εγκατάσταση με ισχύ περίπου 1,1 megawatt και μια συνδυασμένη μονάδα παραγωγής θερμότητας ρεύματος που λειτουργεί με βιοαέριο.

Προτεινόμενα για εσάς