Βλάβες σε ιπτάμενο δελφίνι και δύο Ε/Γ - Ο/Γ

Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010 16:26
A- A A+

Αποκοπή πτερυγίου της δεξιάς προπέλας του Ε/Γ-Υ/Γ «FLYING DOLPHIN ΑΘΗΝΑ» Ν.Π.9824, αναφέρθηκε το πρωί της Πέμπτης, στις 06.55, την ώρα που αυτό έπλεε σε απόσταση 3 ν.μ. από τη νήσο Παλαμίδα με κατεύθυνση το λιμάνι της Ύδρας.

Το «ιπτάμενο δελφίνι» που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο Πόρτο Χέλι - Σπέτσες - Ύδρα - Πειραιάς με δύο επιβάτες συνέχισε με μειωμένη ταχύτητα και κατέπλευσε με ασφάλεια στην Ύδρα, στις 07.20, αντί της προγραμματισμένης 07.00.

Στο λιμάνι δεν ανέμεναν άτομα προς επιβίβαση, ενώ η τοπική Λιμενική Αρχή, απαγόρευσε τον απόπλου του flying dolphin μέχρι να επιδιορθωθεί η ζημιά και να προσκομισθεί βεβαιωτικό διατήρησης αξιοπλοΐας από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Οι δύο επιβάτες που είχαν προορισμό τον Πειραιά, προωθήθηκαν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του παρουσίασε το πρωί στις 10:22 και το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ» Ν.Π. 10631 κατά τον απόπλου του από Πειραιά με προορισμό την Αίγινα, με 53 επιβάτες.

Από τη Λιμενική Αρχή Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι να αντιμετωπιστεί η βλάβη και να προσκομιστεί πιστοποιητικό διατήρησης αξιοπλοΐας από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Βλάβη τέλος, σημειώθηκε το πρωί στις 09:30 στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΩΤΕΥΣ» Ν.Π. 4007 (στη δεξιά κύρια μηχανή του) λίγο πριν τον προγραμματισμένο απόπλου του (στις 11.00) για Σύμη- Τήλο - Νίσυρο - Κω.

Από τη Λιμενική Αρχή Ρόδου απαγορεύθηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι να επιδιορθωθεί η βλάβη και να προσκομισθεί πιστοποιητικό διατήρησης αξιοπλοΐας από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Για Σύμη, Νίσυρο και Κω, ανέμεναν 43 επιβάτες, οι οποίοι προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με άλλα πλοία της γραμμής, ενώ 7 επιβάτες για Τήλο, εξαργύρωσαν τα εισιτήρια τους.

Προτεινόμενα για εσάς