BP: Νέος επικεφαλής των επιχειρήσεων στον Κόλπο του Μεξικού ο Ρ. Ντάντλεϊ

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010 17:34
A- A A+

Τη θέση του επικεφαλής της επιχείρησης της BP για την αποκατάσταση των ακτών του Κόλπου το Μεξικού ανέλαβε ο Αμερικανός Ρόμπερτ Ντάντλεϊ, αντικαθιστώντας τον Τόνι Χέιγουορντ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η πετρελαϊκή εταιρεία.

Ο Ρόμπερτ Ντάντλεϊ θα φροντίσει ώστε «η BP να εκπληρώσει τις υποσχέσεις που έχει δώσει τους κατοίκους των ακτών του Κόλπου του Μεξικού και θα συνεχίσει τις προσπάθειες αποκατάστασης του περιβάλλοντος στην περιοχή», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Ο Ρόμπερτ Ντάντλεϊ.

Εν τω μεταξύ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον αναμένεται να συζητήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για το ζήτημα της BP το Σαββατοκύριακό στη σύνοδο της ομάδας G20, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Βρετανίας.

«Είναι προς το συμφέρον όλων μας αυτή η εταιρεία να είναι δυνατή και ασφαλής», ανέφερε ο κ. Κάμερον μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Πρόσθεσε πως «η ίδια η BP θέλει να πληρώσει για την άντληση του πετρελαίου. Θέλει να σταματήσει η διαρροή στον Κόλπο του Μεξικού. Αλλά εμείς θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι θα παραμείνει μία δυνατή και σταθερή εταιρεία για δικό μας όφελος, αλλά και προς όφελος των ΗΠΑ».

Προτεινόμενα για εσάς