Γ. Πεταλωτής: Kάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αγωνία των ναυτεργατών

Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010 17:44
A- A A+

Αιχμές ότι «κάποιοι για συγκεκριμένους λόγους προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αγωνία των ναυτεργατών», χωρίς να προσφέρουν ούτε στους ναυτεργάτες, ούτε στον ελληνικό λαό, άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς σχετικά με τη χθεσινή απεργία των δύο ναυτεργατικών σωματείων.

Σύμφωνα με τον κ. Πεταλωτή, το δικαίωμα στην απεργία έχει κατακτηθεί στην Ελλάδα με δημοκρατικούς τρόπους, «κάτι που δεν εφαρμόζεται από συγκεκριμένους απεργούς αυτές τις μέρες».

«Αυτή η κατάκτηση γίνεται σεβαστή από την πολιτεία και τη δικαιοσύνη, υπάρχουν όμως κάποια νομικά πλαίσια στα οποία πρέπει και μπορούν να κινούνται οι πάντες, είτε είναι συνδικαλιστές, είτε κόμματα, είτε συνδικαλιστικές ομοσπονδίες», τόνισε.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «χθες, στο λιμάνι του Πειραιά, είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα μεγάλο δίλημμα. Η κυβέρνηση πήρε πολιτική απόφαση να τηρηθούν οι ισορροπίες. Το δικαίωμα στη διαδήλωση είναι σεβαστό και ιερό, αλλά και το να λειτουργήσει το λιμάνι είναι επίσης σεβαστό».

Πρόσθεσε πως «αυτή η ισορροπία επετεύχθη, σε μια μέρα γενικευμένης απεργίας», και εξέφρασε την ελπίδα ότι «στο μέλλον δεν θα δούμε καταστάσεις, που ζήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, να απαγορεύουν κάποιοι στον ελληνικό λαό να μεταβαίνει στον προορισμό του και αυτό να γίνεται η μεγαλύτερη δυσφήμιση της χώρας στο εξωτερικό».

Παρατήρησε τέλος ότι οι ναυτεργάτες είναι μια επαγγελματική τάξη, που πλήττεται από την κρίση, όπως πλήττονται οι πάντες, και επεσήμανε ότι «από τα πολλά σωματεία, υπάρχουν δύο, που απεργούν». Ουδείς, ωστόσο, όπως είπε, μπορεί να απαγορεύσει την οικονομική κίνηση της χώρας και των επιβατών «και μάλιστα όταν υπάρχει και μια απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς