Με θετικό πρόσημο οι ευρωπαϊκές αγορές

Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010 10:55
A- A A+

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ανακτώντας μέρος των απωλειών που κατέγραψαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης. «¶λμα» 5,6% σημειώνει η BP, η οποία ανακοίνωσε ότι κατάφερε να σταματήσει τη διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού.

Η βρετανική εταιρεία, η μετοχή της οποίας έχει δεχθεί έντονες πιέσεις από τα μέσα Απριλίου, ανέφερε αργά χθες ότι το νέο κάλυμμα που τοποθετήθηκε στην πετρελαιοπηγή σταμάτησε τη διαρροή κατά τη διάρκεια της κρίσιμης δοκιμής στην οποία οι μηχανικοί έκλεισαν όλες τις βαλβίδες για να ελέγξουν την πίεση.

Σε θετικό έδαφος κινείται και ο τραπεζικός κλάδος εν αναμονή των αποτελεσμάτων της Bank of America και της Citigroup. Οι μετοχές των Credit Agricole και Banco Santander ενισχύονται κατά 0,9% και 0,6%, αντίστοιχα.

Στις 10:22 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 διαμορφωνόταν στις 1.036,67 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,3%.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχυόταν κατά 0,4%, ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη κατά 0,3% και ο CAC 40 στο Παρίσι κατά 0,4%.

Προτεινόμενα για εσάς